06 Haziran 2007 00:00

Karakol baskınında 4 kişi gözaltına alındı

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bulunan Kocatepe Jandarma Karakolu’na HPG’lilerce yapılan baskının ardından Kocatepe köyünde 4 kişi gözaltına aldı.

Paylaş

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bulunan Kocatepe Jandarma Karakolu’na HPG’lilerce yapılan baskının ardından Kocatepe köyünde 4 kişi gözaltına aldı.
Pülümür’de Kocatepe Jandarma Karakolu’na önceki gün öğlen saatlerinde yapılan baskın ardından Kocatepe (Askirek) köyü ablukaya alınırken, 4 köylü gözaltına alındı. Köyde bulunan evlerin tek tek arandığı ve askerlerin köylülere kötü muamele ve hakaret ettiği iddia edildi.
Bu arada HPG’lilerin yaptığı baskında kullandıkları cip tipi aracın sahibi Mehmet Çalışkan da Kocatepe Jandarma Karakolu’na giderek, HPG’lilerin olaydan birkaç saat önce cipe el koyduklarını anlattığı bildirildi.
cipin sahibi Çalışkan’ın karakola gitmesinin ardından eşi Mercan Çalışkan’ın da askerler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Çalışkan ailesinin yaklaşık 40 yıldır İngiltere’de yaşadıkları ve bir süre Tunceli’ye geldikleri belirtildi.
Toprağa verildiler
Bu arada karakola düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 7 asker dün toprağa verildi. Saldırıda, Eraslan Güngör, Burhan Yalçın, Eyüp Yabangülü, Mustafa Aslan, Emrah Kayadelen, İlhan Sağlam, Erdem Erkaçtı yaşamını yitirmişti. Yaralı askerlerin tedavisi ise sürüyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gazili kadınlar seçime hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Köprübaşı köyünde kütüphane sevinci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...