07 Haziran 2007 00:00

Lafla değil güneşle yürüyecek

Güneş Arabaları Yarışı, Hidrojen Arabaları Yarışı gibi genç kuşaklardan büyük ilgi gören projeleri hayata geçiren Bilim ve Teknik, öğrencilerin önüne bu kez daha iddialı bir hedef koydu.

Paylaş

Güneş Arabaları Yarışı, Hidrojen Arabaları Yarışı gibi genç kuşaklardan büyük ilgi gören projeleri hayata geçiren Bilim ve Teknik, öğrencilerin önüne bu kez daha iddialı bir hedef koydu. TÜBİTAK, Türkiye'de güneş enerjisiyle yüzecek ilk geminin yapımı için öğrencilere önayak oluyor. TÜBİTAK'ın popüler bilim dergisi Bilim ve Teknik, çeşitli bilim dallarında eğitim gören öğrencilere güneş enerjisiyle çalışacak bir geminin yapımı için çağrıda bulundu. Üniversitelerin gemi inşa, elektrik-elektronik, makine, kimya, malzeme, fizik ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler, genç mühendisler ve araştırmacılar ile tersanelerin makine ve elektrik sanayicilerinin, enerji kuruluşlarının katılımının beklendiği projede temel konsept, geminin "güneş enerjisiyle yol alması" olarak belirlendi.
Gemiye şimdilik "S.S (Solar Ship) Yeni Ufuklara" deniliyor, asıl adı ise daha sonra bir anketle çalışanlar tarafından konulacak. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Avrupa ayda 24 saat online

SONRAKİ HABER

Gazili kadınlar seçime hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...