07 Haziran 2007 00:00

6 bin işçi için TİS imzalandı

ERDEMİR’le birlikte OYAK’a satılan İSDEMİR’de TİS imzalandı. 6 bin işçi adına bağıtlanan TİS için düzenlenen törene OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker ve Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da katıldı.

Paylaş

ERDEMİR’le birlikte OYAK’a satılan İSDEMİR’de TİS imzalandı.
6 bin işçi adına bağıtlanan TİS için düzenlenen törene OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker ve Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da katıldı. Törende konuşan İsdemir Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, görüşmelerdeki sağduyulu yaklaşımlarından dolayı Çelik-İş yöneticilerine teşekkür etti. Ulusoy, yıllarca kâr etmeyen İSDEMİR’in şimdi kâr eder hale gelmesini sağlayan işçilere teşekkür etti.
Çelik-İş Genel Başkanı Ferudun Tankut da “Önemli olan fabrikanın üretime devam etmesi, geleceğe taşınması” anlayışı ile yaklaştıklarını, İSDEMİR’in gelinen noktada 10 bin müteahhit işçisi ile bir yandan yatırım yaparken, üretimi de devam ettirdiğini söyledi.
Tankut’un verdiği bilgilere göre 6 bin işçi adına 22’inci dönem toplu iş sözleşmesi, birinci altı ay için yüzde 7.54 zam, iki, üç ve dördüncü altı aylar için de enflasyon artı 3 puan refah payı zamla imzalandı. Sosyal haklarda birinci yıl yüzde 20, ikinci yıl enflasyon oranında artış sağladıklarını kaydeden Tankut, 10’uncu kademedeki bir işçinin saat ücretinin birinci yıl 6 liradan 6.45 liraya, ikinci yıl sonunda ise 8.3 liraya yükseldiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

Liman işçisinden AKP’ye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...