07 Haziran 2007 00:00

Erdoğan’ın ‘ayarı’ manşetlerde

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP listelerinde kendisine “yaranamayan” milletvekillerine yer vermemesi, medyada geniş yer buldu. “Askerle zıtlaşanı çizdi” gibi yorumlarla işi magazinleştirmeye çalışan gazeteler,...

Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP listelerinde kendisine “yaranamayan” milletvekillerine yer vermemesi, medyada geniş yer buldu. “Askerle zıtlaşanı çizdi” gibi yorumlarla işi magazinleştirmeye çalışan gazeteler, Erdoğan’ın “tek adam” olarak karar vermesine de itiraz etmedi.
Listenin belirlenmesinde tezkerenin önemli bir rol oynadığı yorumu öne çıktı. Genelkurmay Başkanı ile Erdoğan’ın yaptığı görüşmenin etkisi de köşeyazılarına yansıdı.
Gazete manşetlerine Erdoğan tırpanı şöyle yansıdı: “AKP’den balans ayarı” (Akşam), “Tezkere çarptı” (Bugün), “Yaktın bizi Tayyip” (Güneş), “Tasfiye mi rövanş mı” (Hürriyet), “Kendi düşen ağlamaz” (Radikal), “Erdoğan rötuşu” (Sabah), “İlk gün küskünleri” (Yeni Şafak).
Başbakan Erdoğan’ın akrabası Albayrakların gazetesi Yeni Şafak, diğer partilerin karıştığını öne sürerken AKP’ye toz kondurmadı: “CHP, MHP ve DP’de liderlere tepki var. AK Parti’de listeye giremeyenler ise ‘hayırlısı olsun’ dediler”!
“Rötuş”, “ayar” gibi yumuşak ifadeler kullanmaya özen gösterilmesi dikkat çekti.
Köşelerde de aynı konu yorumlandı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan “Arınç yalnız kaldı” dedi. Ertuğrul Özkök, Genelkurmay Başkanı ile Başbakan’ın görüşmesinin aday listesine yansıdığını yazdı. Akşam yazarı Burhan Ayeri ise “Nazlı Ilıcak ve Elkatmış’ın ipi Dolmabahçe’de çekildi” dedi. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Roberto Carlos F.Bahçe’de

SONRAKİ HABER

Seçim öncesi gazeteci kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...