07 Haziran 2007 00:00

Roberto Carlos F.Bahçe’de

Fenerbahçe, İspanya Ligi takımlarından Real Madrid’de forma giyen dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos’u renklerine kattı.Sarı-lacivertli kulüp, daha önce çeşitle kereler yalanladığı transferin...

Paylaş

Fenerbahçe, İspanya Ligi takımlarından Real Madrid’de forma giyen dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos’u renklerine kattı.
Sarı-lacivertli kulüp, daha önce çeşitle kereler yalanladığı transferin bu kez resmen gerçekleştiğini açıkladı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Fenerbahçemiz, Real Madrid’de oynayan Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos’u renklerine bağladı” ifadelerine yer verildi.
Önceki gece geç saatlerde Türkiye’ye gelen Carlos’un menajeri Dino Pasalic ile her konuda anlaşma sağlandığını ve önümüzdeki günlerde Roberto Carlos’un da
Türkiye’ye geleceğini açıklayan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı, şu açıklamayı yaptı: “Fenerbahçe geleneklerine uygun bir oyuncuyu renklerimize bağladık. Herkesin başkanımız Aziz Yıldırım’a teşekkür etmesi lazım. Geçmişte sıradan bazı oyuncuları bile konuşurken bir hayli zorlanıyorduk. Ne mutlu ki bugün efsane olmuş oyuncuları bile transfer ederken artık hiç zorlanmıyoruz. Çünkü yaklaşık 2 yıldır bütün ülkelerde Fenerbahçe konuşuluyor. Bu hepimiz için önemli bir hedef. Bu düşünce daha da büyüyecek. Roberto için transfer görüşmemiz 15-20 dakikayı geçmedi. Prensiplerimizi anlattık ve transfer bitti. Zaten Dino geç saatlerde Türkiye’ye geldi. Başkanımız ve ben stadyumda yapılan gösterilerin provasını izledik. Daha sonra birlikte yemek yedik ve transfer gerçekleşti. Bu Fenerbahçe camiasının gücüyle oluyor. Bu sinerjiyle oluyor bütün bu transferler.”
FBTV’den yapılan canlı yayınla açıklanan transferde asbaşkan Murat Özaydınlı, yönetim kurulu üyesi Neşet Yalçın, Roberto Carlos’un menajeri Dino Pasalic daha sonra Roberto Carlos’a telefonla canlı bağlanarak, onun görüşlerini aldı.
Roberto Carlos’un menajeri Dino Pasalic ise, Brezilyalı futbolcunun geçtiğimiz yıl Fenerbahçe’ye gelmek istediğini, fakat sözleşmesi nedeniyle gelemediğini söyledi. Pasalic, “Carlos geçtiğimiz yıl gelecekti. Fakat sözleşmesi sürüyordu. Bu yüzden bu yıl için Fenerbahçe’ye söz verdi. Carlos söz verirse tutar” dedi.
Roberto Carlos da sarı-lacivertli kulübe transfer olduğu için mutlu olduğunu söyledi. FBTV’de gece yarısı canlı yayınla transferi açıklanan Roberto Carlos, canlı yayında Türkçe “En büyük Fenerbahçe, şampiyon Fenerbahçe” dedi.
Fenerbahçe’ye transfer olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Brezilyalı oyuncu, “Fenerbahçe’de birçok gole imza atacağım” diye konuştu.
‘Zico etkili oldu’
Roberto Carlos, İspanyol basınına yaptığı açıklamada ise, “Seçimimde teknik direktör Zico önemli oldu” dedi. “Evet, Türkiye’de Fenerbahçe’de oynayacağım. Beni transfer etmek için en fazla ilgilenen kulüp o oldu ve geleceğe ilişkin kalkınma projeleriyle beni ikna ettiler” diyen Carlos, Fenerbahçeli yöneticiler ile birçok kez konuştuğunu belirtti.
İngiliz, İtalyan veya diğer ülkelerin kulüplerinden çok fazla transfer teklifi aldığını kaydeden tecrübeli futbolcu, “Fakat Fenerbahçe büyümeye devam etmek istiyor ve onlara yardımcı olmak için heyecanlanıyorum. İyi bir dönemde olduğumu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Real Madrid’den ayrılarak gençlere şans tanınmasını sağlamak istediğini belirten Roberto Carlos, futbolcu olarak mesleğini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlüğü düşündüğünü, belki de İspanya’da bir takımı çalıştırabileceğini söyledi.
33 yaşındaki futbolcu, “Transferim sonuçlandığı için mutluyum, ama 17 Haziran tarihine kadar Real Madrid’i düşüneceğim” dedi. İspanyol basını, bir yılı “opsiyonlu” olarak Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak olan Roberto Carlos’un sezon başına net 4,2 milyon avro alacağını yazdı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Fatih Terim oyundan memnun

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın ‘ayarı’ manşetlerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...