07 Haziran 2007 00:00

Ağar’dan Mumcu’ya randevu talebi

Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerinin sunulmasına iki gün kala DP ve ANAP yeniden harekete geçti. İstifalarla sarsılan ve listelerde pek çok ili boş bırakan iki parti işbirliği arayışına girdi.

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerinin sunulmasına iki gün kala DP ve ANAP yeniden harekete geçti. İstifalarla sarsılan ve listelerde pek çok ili boş bırakan iki parti işbirliği arayışına girdi. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’dan randevu talep etti.
DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “diyalogdan olumlu sonuç çıkacağına inanıyorum” dedi. Adan, zaman darlığı nedeniyle sağlanacak uzlaşmanın birleşme değil CHP-DSP işbirliğinde olduğu gibi seçim ittifakı olabileceğinin de işaretini verdi. Adan, “Türkiye’yi inşa etmiş iki siyasi partinin Türkiye’nin içinde bulunduğu bu şartlarda ve sıkıntılarda tekrar DP açılımını sonuçlandırmak konusunda bir iradeyi ön plana çıkarabilirler” diye konuştu. “Art niyet yok. Sürecin dar bir alana sıkışması bu birleşmenin önündeki en büyük engel oldu” diyen Celal Adan, iki partinin, CHP-DSP işbirliğini örnek alabileceğini ve 22 Temmuz seçimlerine ittifakla gidebileceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Anafartalar patlamasına tanık çıktı

SONRAKİ HABER

Parti başkanları istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...