07 Haziran 2007 00:00

Türk, AKP adaylarını eleştirdi

Diyarbakır’da park açılışına katılan Mardin bağımsız milletvekili adayı DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk, AKP’yi “Sorunlara kulak kapattı” şeklinde eleştirdi.

Paylaş

Bin Umut Mardin bağımsız milletvekili adayı, DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk, AKP milletvekili adaylarını eleştirdi. Bölgede kanın durması için AKP’ye defalarca çağrı yaptıklarını belirten Türk, “AK Parti buna kulaklarını kapattı. Bu sorunlara kulak kapatan bir partinin adına nasıl halka gideceksiniz” diye sordu.
Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından yaptırılan ve bir süre önce içerisinde bulunan havuzun “Kürdistan haritası” şeklinde olduğu iddiasıyla tartışmalara neden olan Medya Parkı’nın açılışı, yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle yapıldı. Törene, Bin Umut bağımsız adayları ve DTP eski Eşbaşkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ile Ayla Akad, Selahattin Demirtaş, Hatip Dicle, Gülten Kışanak, DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ve alt kademe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, halka hizmet için göreve geldiklerini belirterek, Kayapınar bölgesinde şu ana kadar 16 park yaptıklarını ifade etti. Göreve geldiklerinde halka faydalı işler yapmak için söz verdiklerini hatırlatan Karatekin, bundan sonra da halkın hizmetinde olacaklarını vurguladı.
‘Demokrasi için yola çıktık’b>
Karatekin’in ardından bir konuşma yapan Bin Umut Mardin bağımsız milletvekili adayı ve DTP eski Eşbaşkanı Ahmet Türk, bölgedeki belediyelerin hükümetten herhangi bir ekonomik destek almadıklarını ve buna rağmen çok önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.
Adaylık sürecine de değinen Türk, Bin Umut adayları olarak yola çıktıklarını ve halkın taleplerini yüreklerinde taşıdıklarını vurgulayarak “Bizler on kuruşluk milletvekili maaşı için bu yola baş koymadık. Biz özgürlük ve demokrasiye hizmet etmek için yola çıktık. Adaylıklar belirlenirken kimi eksikliklerimiz olabilir. Ama biz inanıyoruz ki bundan sonra hepimiz halkın kazanması için çalışacağız” diye kaydetti.
AKP adaylarına eleştiri
Diyarbakır’da AKP’ye yapılan adaylık başvurularına da değinen Türk, aday olanların Diyarbakır’da halka nasıl gideceklerini sorarak “Bölgede kanın durması için bir çok kez çağrılarda bulunduk. Ancak AK Parti buna kulaklarını kapattı. Bu sorunlara kulak kapatan bir partinin adına nasıl halka gideceksiniz” diye sordu.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar kampa giriyor

SONRAKİ HABER

Ankara diyalog için şart koştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...