07 Haziran 2007 00:00

Miroğlu çalışmalara başladı

Bin Umut Mersin bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu, EMEP ve SDP’yi ziyaret etti. Miroğlu, ziyaretlerinde bağımsız adayların sadece Kürtlerin değil barıştan, demokrasiden yana herkesin adayı olduğunu söyledi.

Paylaş

Bin Umut Mersin bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu, EMEP ve SDP’yi ziyaret etti. Miroğlu, ziyaretlerinde bağımsız adayların sadece Kürtlerin değil barıştan, demokrasiden yana herkesin adayı olduğunu söyledi.
Mersin bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlere başladı. Seçimlerde bağımsız adaylara destek vereceğini açıklayan EMEP ve SDP il örgütlerini ziyaret eden Miroğlu, partililerle tanışarak seçim çalışması hakkında sohbet etti. EMEP ziyaretinde konuşan Miroğlu, Türkiye sosyalist mücadelesinde önemli bir yere sahip olan EMEP ile geçmişte olduğu gibi bugün de bir birliktelik olmasından mutlu olduğunu söyledi. Bağımsız adayların sadece Kürtlerin adayı olmadığını belirten Miroğlu, bağımsız adayların, barıştan ve demokrasiden yana olan herkesin adayı olduğunu vurguladı. Türkiye’de barıştan ve demokrasiden yana olanların Meclis’e girmemesi için büyük çaba harcandığına dikkat çeken Miroğlu, “Bu engelleri hep beraber aşacağız” dedi.
EMEP İl Başkanı Gürsel Şenşafak ise antidemokratik seçim sistemi ve yüzde 10 barajının, demokrasi güçlerini ortak bağımsız adaylar etrafında birleştirdiğini belirtti. Şenşafak şöyle konuştu: “Ülkede yaratılan şovenist dalga son olarak, Sakarya’da linç girişimine ve Eskişehir DTP il binasına saldırıya neden olmuştur. Kürt sorununda çözümsüzlüğün dayatılması, sınır ötesinde yapılması planlanan operasyonlar, IMF dayatmalı ekonomik programlar ile emeğe ve emekçiye dönük saldırılara karşı mücadele araçlarının biri olan Meclis’te halkın temsilcilerinin yer almasını zorunlu kılıyor. Bu birlikteliğin seçimden sonra da genişleyerek devam etmesi gerekiyor. Türkiye halklarının buna ihtiyacı var.” Miroğlu daha sonra SDP’yi ziyaret etti. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’nde bağımsız aday tanıtıldı

SONRAKİ HABER

Hatay adayı Berhat Kar: Emek ve barış için adayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa