07 Haziran 2007 00:00

Doğal alanlar yok ediliyor

Sinop’ta Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından çevre ve nükleer konulu basın açıklaması yapıldı.Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan açıklamaya, Sinop NKP’ye dahil örgütler...

Paylaş

Sinop’ta Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından çevre ve nükleer konulu basın açıklaması yapıldı.
Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan açıklamaya, Sinop NKP’ye dahil örgütler ve Sinop Nükleersiz Kent ve Yaşam Derneği (SİNYAD) üye ve yöneticileri katıldı. Basın açıklamasına katılan 100’ü aşkın kişi, AKP’nin çevre politikası ve uygulamalarına ‘Sermayenin imamı kaça sattın vatanı’ şeklinde tepki gösterdi. NKP adına açıklamayı yapan Genel-İş Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu, “Sermaye çevreleri, dünyadaki açlığı gidermek bahanesiyle genetiği değiştirilmiş ürünleri pazarlarken, öte yandan dünyadaki açlığın sorumlusu olan kapitalizm ve onun üst kurumları IMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü, gelişmekte olan ülkelerin kendi halkını doyuracak ürünleri ekmesini engelleyip endüstrileşmiş ülkelerin isteklerine uygun tek tip tarım yapılmasını dayatıyor” dedi. “AKP Hükümeti bir yanda doğal alanları yok edecek, ormanları ve meraları kaynak yaratmak adına ortadan kaldıracak, kıyıların turizm uğruna yağmalanmasını hızlandıracak” diyen Eroğlu, doğanın hangi sebeple olursa olsun yok edilmesine karşı dünyada gelişen alternatif küreselleşme hareketlerini önemli bir toplumsal dinamik olarak görüp desteklediklerini ifade etti.
SİNYAD’dan açıklama
SİNYAD Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında ise atılan atom bombasından 400 kat daha fazla radyoaktif yayılmaya neden olan Çernobil felaketinin 21. yılında nükleer santral kurma çalışmalarının ve arayışların hiçbir gerekçe ile kabul edilemeyeceği belirtildi. Türkiye’de nükleer enerji santral kurulmasına yönelik tüm argümanların bilim dışı olduğu ve gerçekleri yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, nükleer santral kurma girişiminden vazgeçilinceye kadar etkinlik ve eylemlerin sürdürüleceği ifade edildi. (Sinop/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çevre sempozyumu başlıyor

SONRAKİ HABER

Egeliler: ‘Böyle devlet istemiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...