08 Haziran 2007 00:00

Tersanede gündem seçim

Tuzla tersane işçileri yaklaşan seçimleri tartışmaya başladı. Tersane işçileri AKP’den GP’ye birçok farklı partiyi destekleyeceklerini belirtiyor.22 yaşındaki kaynakçı Vural, askerlikten yeni geldiğini belirterek...

Paylaş

Tuzla tersane işçileri yaklaşan seçimleri tartışmaya başladı. Tersane işçileri AKP’den GP’ye birçok farklı partiyi destekleyeceklerini belirtiyor.
22 yaşındaki kaynakçı Vural, askerlikten yeni geldiğini belirterek, ailesinin geçen seçimlerde CHP’ye oy verdiğini söyledi. Vural, ailesinin yine CHP’ye oy vereceğini söylerken, kendisinin de Genç Parti’ye oy vereceğini belirtti. CHP’nin iktidara gelmesi ile bir şey olmayacağına inanan Vural, “CHP çatısı altında sol partiler birleşme yapmalıdır. Solcular her biri ayrı yerde olduğu için büyüme yapamıyor. Bir sürü küçük grup, solcular bölünmüş” diye konuştu. AKP’ye oy vereceğini söyleyen 19 yaşındaki Hüsamettin, neden oy vereceksin sorusuna, ‘bilmiyorum’ cevabını veriyor. Askerden yeni gelen ve bir yıldır tersanede çalışan 22 yaşındaki Barış ise oyunu CHP’ye verecek. Ailesinin solcu olduğunu anlatan Barış, “CHP büyük parti, belki diğer sol partilere de verirdim ama onların Mecli’se gireceğine umudum yok. Barajı geçmeyebilirler. Ama CHP büyük bir ihtimalle geçecektir. O yüzden oyum boş gitmemiş olacaktır” dedi.
23 yaşındaki kaynakçı Kamil, işsizlikten memleketi Erzurum’dan gelmiş tersanelerde çalışmak için. Onun tercihi de AKP olacak. AKP’nin ülke için birçok şey yaptığına inanan Kamil, “Babam çiftçi yıllardır. AKP geldi iktidara, tarım kredisi çıkardı. Şimdiye kadar hangi parti çiftçinin toprağına para vermiştir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Fedai Yelli
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Hükümetler değişiyor kuyruklar değişmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa