08 Haziran 2007 00:00

LİMAN ARKASI

Hayat Televizyonu’nun tanıtım toplantılarında, katılımcılardan önemli soru ve öneriler geliyor. Ekonomik sorunun nasıl aşılacağı, reklam boyutunun ne olacağı, programların içeriği, muhabirlerin nasıl çalışacağı gibi sorular

Paylaş

Hayat Televizyonu’nun tanıtım toplantılarında, katılımcılardan önemli soru ve öneriler geliyor. Ekonomik sorunun nasıl aşılacağı, reklam boyutunun ne olacağı, programların içeriği, muhabirlerin nasıl çalışacağı gibi sorular her toplantıda soruluyor.
Sunumunu yaptığım bir toplantıda, Hayat Televizyonu girişimcisi bir arkadaşın “bizim kuracağımız televizyon kanalı, şu anda yayın yapan bütün kanallardan farklı olarak; halka, işçi ve emekçilere ilişkin gündemde ne varsa, en güzel ve anlaşılır bir şekilde verecektir. Bunu günümüzde hiçbir televizyon kanalı yapmıyor. Yapıyorsa da çarpıtarak yapıyor“ diye, konuşması üzerine, öğretmen bir arkadaş, “Ben, geçen hafta, devrim şehitleri ile igili bir program bulabilir miyim diye, bütün kanalları aradım, en sonunda bir kanalda buldum. Oysa siz dediniz ki, ‘ hiçbir televizyon kanalı halkın gündemine ilişkin program yapmıyor, yapıyorsa da çarpıtıyor!‘ Program gayet de güzeldi “ şeklinde bir tepki sorusu yöneltti. Öğretmen arkadaşa yanıt vermek; Hayat Televizyonu girişimcisi ve toplantının sunucusu olarak bana düşmüştü. Evelemek gevelemek gerekmiyordu. “Bütün kanalları aradım dediniz. Buna gerek kalmayacak, uzaktan kumandanızın düğmesine basacaksınız, gündeme ilişkin ne varsa Hayat Televizyonu kanalı ekrana yansıtacaktır“ dedim.
Tabii, bu toplantıları yaptığımızda, şimdiki sıcak seçim gündemi altı ay sonra gibi görünüyordu. Test yayın da olsa, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, KESK Mücadele Tarihi, 1 Mayıs, 6 Mayıs... gibi önemli programlarla halkın gündemini tüm gerçekliği ile ekranlara yansıtmaya çalışan Hayat Televizyonu, erken genel seçimle oluşan sıcak gündemi, en doğru ve güzel program akışı ile halka aktarabilecek bir ivme yakalamalıdır. Bu, test yayında, seçimlerle ilgili bir program saatinin belirlenmesi ile de olur, ama en güzeli Hayat Televizyonu’nun 24 saat canlı yayına başlamasıyla!
Demokrasi güçleri, erken genel seçimde, Meclis’te halkın sözcülüğünü yapmasını istediği milletvekili adaylarını belirledi. Ülkenin içinde bulunduğu durumu, işi, aşı; işçi ve emekçilerin anlayabileceği bir dilden anlatmak için şimdiden kolları sıvayan bağımsız veya parti listelerinden milletvekili adayları, bildiğimiz nedenlerden, düzen borazancısı televizyon ekranlarında boy gösteremiyorlar. İşte, Hayat Televizyonu, tam da bu durumda, acilen 24 saat canlı yayın yapması gerekiyor. Şu aday, nerede, ne demiş? Şu seçmen, derdine dermen olunması için ne yapmış? Daha geniş birlik için ne yapılabilir?
Kısaca, halk, elindeki uzaktan kumanda aletinin düğmesine basarak direkt Hayat Televizyonu ekranını karşısında bulmalı. 22 Temmuz’da yapılacak erken genel seçim öncesi yayına başlaması için televizyonumuza hayat vermeliyiz. Bunun gerçekleşmesi; seçimlerden iki hafta önce bile olsa, demokrasi güçlerinin seçimlerde bir adım daha ileri gitmesi için çok önemlidir.
Ha, bu arada, Hayat Televizyonu’nun tanıtılması ve maddi destek sağlanması için var gücümüzle çalışalım. Bu da demokrasi güçlerinin bir görevi.
Fahri Bozbaş
ÖNCEKİ HABER

Bu sefer oyuna gelmeyelim

SONRAKİ HABER

Gara Memet’in öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...