08 Haziran 2007 00:00

Körükle giden manşetler

Kuzey Irak’a operasyon seçeneğini gündemden düşürmeyen gazeteler, konu hassaslaştıkça üstüne gidiyor. Asker cenazelerine de geniş yer verirken sık sık “gözyaşı”, “öfke”, “lanet” gibi sözler kullanıyor.

Paylaş

Kuzey Irak’a operasyon seçeneğini gündemden düşürmeyen gazeteler, konu hassaslaştıkça üstüne gidiyor. Asker cenazelerine de geniş yer verirken sık sık “gözyaşı”, “öfke”, “lanet” gibi sözler kullanıyor.
Ordunun operasyon başlattığı haberleri, kimi gazetelerde açıkça “heyecan” yarattı. Akşam “K.Irak’ta sıcak takip” sürmanşetini büyük fotoğrafla ve övgü dolu cümlelerle gördü: “50 bin Mehmetçik terörist avında”, “Terör yuvalarına yoğun topçu ateşi”... Aynı anda gazetenin genel yayın yönetmeni Serdar Turgut ise köşesinden “‘Şehitlerimizin öcünü alacağız, bedelini ödeyecekler’ türü bağırmak benim de içimden geliyor ama bu hislerin belki beni ve ülkemi yenilgiye taşıyabileceğini gördüğümden susuyorum. Bunun yerine temkin ve uzun dönemli stratejik plan tavsiye ediyorum” diyordu...
Aynı grubun gazetesi Tercüman ise “Kuzey Irak’a girdik” başlığının altında “Şırnak PKK’ya mezar olacak” manşetini atmıştı. Gazete haberinde defalarca “DTP’liler teröristlere hamilik” yapıyor gibi ifadeler kullanıldı ve suçlandı.
Vatan “K.Irak heyecanı” sürmanşetini attı.
Asker cenazeleri ise şu başlıklarla haber oldu: “Bu acı hepimizin” (Cumhuriyet), “Kalbimize gömdük” (Bugün), “İkizin yemini: Çok kelle alacağım” (Güneş), “Türkiye’nin 7 yanında teröre lanet” (Hürriyet), “Şehitler ölmez” (Posta), “Şehitlere son görev” (Radikal), “7 güvercin uçtu” (Star), “Bir millet ağlıyor” (Takvim), “Teröre Kürtçe lanet” (Yeni Şafak), “Şehitleri on binler uğurladı” (Zaman).
En büyük fotoğraf ve geniş haberi gören gazete Milliyet oldu. “Onlar henüz doğmamıştı” manşetini atan gazete, “Kanlı örgüt PKK 23 yıl önce ilk saldırısını gerçekleştirdiğinde, dün toprağa verdiğimiz 7 şehitten hiçbiri dünyaya gelmemişti” dedi.
Dinci Vakit gazetesi kendince bir çözüm yolu gösterdi: “Çözüm Özel Harekat”. Çünkü gazeteye göre “Terörü eğitimli polis ve asker önler”. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Eleştirilerini unuttu mu?

SONRAKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...