08 Haziran 2007 00:00

Tecride karşı şiir sergisi

Sanat Cephesi, Dayanışma Ağı, Güneşin Sofrası ve Toplumsal Dayanışma Ağı’nın ortak düzenlediği “İçerideki Dışarıdaki Tecritten Şiir Sergisi”, hafta sonuna kadar Okmeydanı’nındaki Güneşin Sofrası’nda izlenebilecek.

Paylaş

Sanat Cephesi, Dayanışma Ağı, Güneşin Sofrası ve Toplumsal Dayanışma Ağı’nın ortak düzenlediği “İçerideki Dışarıdaki Tecritten Şiir Sergisi”, hafta sonuna kadar Okmeydanı’nındaki Güneşin Sofrası’nda izlenebilecek. Serginin amacı, “Devrimci tutsakların tecrit politikalarına karşı yalnızlaştırmayı aşmaları ve hayatla bağlarını sürdürmeleri için bir seçenek olarak ortaya çıkan kültürel-sanatsal faaliyetlere destek” verilmesi olarak açıklanmıştı. Sanat Cephesi’nden Kemal Kök yaptığı açılış konuşmasında, “Hayatın her alanındaki yabancılaşma ve tecride karşı söyleyerek, yazıp çizerek, eylemde bulunarak dayanışma içine girerek biz bu oyunu bölebiliriz” dedi.
Ardından Nazım’ın fotoğraf ve şiirlerinden oluşan bir slayt gösterisi ve tecride ilişkin konuşmalar yapıldı. Çeşitli hapishanelerden Sadık Sabancılar, Eren Yıldız, Dursun Yaman, Erol Dündar ve Taylan Balatacı’nın etkinliğe gönderdikleri mektupları okundu.
Verilen kokteylin ardından İnsancıl Şiir Atölyesi’nden Berrin Taş, Nalan Çelik, Mustafa Tabak, Zeynep Alparslan, Meryem Oruç, Baha Çıtakoğlu ve Işıl Çağdaş, Nazım’ın ve kendilerinin şiirlerini okudu. Etkinliğe konuşmaları ve şiir okumalarıyla İsmail Hardal, Fehmi Küçükarslan, Nevzat Oğuz, Ali Başboğa, Turan Talay, Ufuk Balçık ve Memik Horuz da katkıda bulundu.
Güneşin Sofrası’nda bir hafta sürecek olan sergi, 10 Haziran’da 1 Mayıs Mahallesi Mayıs’ta Yaşam Kooperatifi’nde saat 16.00’da; 17 Haziran’da Esenyurt Güney Kültür Merkezi’nde saat 15.00’te müzik dinletileri ve söyleşilerle tekrarlanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Zenginlere rahat yok!

SONRAKİ HABER

Tecride karşı şiir sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa