08 Haziran 2007 00:00

Sadr: Mezhep çatışmalarının sorumlusu işgalciler

Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, ülkedeki mezhep çatışmalarından dolayı işgal güçlerini sorumlu tuttu. Iraklı liderin devlet televizyonu el-Irakiye verdiği ve El Sabah gazetesinden yayımlanan demecinde Sadr

Paylaş

Iraklı Şii lider Mukteda Sadr, ülkedeki mezhep çatışmalarından dolayı işgal güçlerini sorumlu tuttu. Iraklı liderin devlet televizyonu el-Irakiye verdiği ve El Sabah gazetesinden yayımlanan demecinde Sadr, çatışmaların “iç savaş” olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti ve “Irak halkı, bu türden kapanlara düşmeyecektir” dedi. Sadr. Mehdi Ordusu’nun çatışmaları körüklediği iddialarını da reddetti.
Diğer yandan Iraklı Şii lideri Ayetullah Ali Sistani’nin yardımcısı Şeyh Rahim El Hasnavi’nin öldürüldüğü açıklandı. El Hasnavi, Sistani’nin Necef’e 40 km uzaklıkta olan El Mişhap kasabasındaki temsilcisiydi.
Öte yandan dünkü saldırılarda aralarında 1 ABD askeri de olan 10 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, Hıristiyan bir din adamın daha kaçırıldı. Papaz Hani Ahad, 5 genç Hıristiyan ile birlikte Bağdat’ta kaçırıldı. (DIŞ HABERLER)
İşgal sorumlusu, ek birliklerden kuşkulu

Bush’un kamuoyunda “savaş çarı” olarak adlandırılan göreve, uzun uğraşlar sonucu bulduğu askeri danışmanı Douglas Lute, ABD Başkanı’nın Irak’a daha fazla asker gönderme planlarıyla ilgili kuşkuları olduğunu söyledi.
Irak ve Afganistan işgallerinin yönetimi için görevli olan general, Senato’ya bağlı Silahlı Hizmetler Komitesi’ne 25 bine yakın ek birliğin, ülkedeki şiddeti iki katına çıkardığı görüşünü doğruladı ve “Bu birlikler, Irak ordusundan ek birliklerle ve ABD’nin askeri olmayan kurumlarınca desteklenmeli” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Pfizer’dan Nijerya açıklaması

SONRAKİ HABER

Zenginlere rahat yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...