08 Haziran 2007 00:00

Yağmur yağdı, İstanbul göl oldu

Su kaynaklarının alarm sinyalleri verdiği Türkiye dün, güne yağmurla başladı.İstanbul’da günlerdir beklenen sağanak yağış sabah saatlerinde etkisini gösterdi ancak yağışla birlikte trafik de kilitlendi.

Paylaş

Su kaynaklarının alarm sinyalleri verdiği Türkiye dün, güne yağmurla başladı.
İstanbul’da günlerdir beklenen sağanak yağış sabah saatlerinde etkisini gösterdi ancak yağışla birlikte trafik de kilitlendi. Sabah okul ve işlerine gitmek için yola çıkan İstanbullular, tıkanan trafikte saatlerce beklemek zorunda kaldı. Kilometrelerce araç kuyruklarının oluştuğu trafik yüzünden birçok insan işlerine geç kaldı. Kadıköy ve Ataşehir’de yağmur sularının biriktiği köprü altında araçlar mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlardaki yolcular, itfaiye tarafından kurtarıldı. Kadıköy’de itfaiye ekipleri yaklaşık 1.5 metreye ulaşan birikinti nedeniyle çalışmakta güçlük çekti. Yaşananları görüntülemeye çalışan basın mensupları da bellerine kadar gelen suya girmek zorunda kaldı. Küçük araç ve servis araçlarının geçemediği köprü altından sadece TIR’lar geçebildi.
Anadolu Yakası’nda Paşabahçe Devlet Hastanesi’nin bodrum katı ile Maltepe, Kadıköy, Beykoz ve Ümraniye’de 24 ev ve işyerini su bastı.
Bugün hava açık
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul’da bugün yağış beklenmediğini söyledi. Yıldırım, kentte dün sabah saatlerinde etkisini artıran yağışın, özellikle İstanbul Boğazı çevresi ve Anadolu yakasında yoğun görüldüğünü söyledi. Yıldırım, bugün ve hafta sonu rüzgarın kuzey poyrazdan orta, zaman zaman kuvvetli esmeye devam edeceğini, hafta başından itibaren rüzgarın da etkisini kaybedeceğini belirtti.
300 evi su bastı
Çorum’da etkili olan sağanak yağışın ardından Beşdam Deresi’nin taşması sonucu Ankara-Samsun karayolu bir süre trafiğe kapandı, yaklaşık 300 evi su bastı. Çorum’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ankara-Samsun karayolunda da ulaşım aksadı. Çorum-Sungurlu karayolunun 50. kilometresinde Arifegazili beldesi yakınlarındaki Beşdam Deresi’nin taşması sonucu Ankara-Samsun karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. Yolun kapanması nedeniyle her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluştu.
Zonguldak’ta da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte, dün sabah aniden başlayan yağmur, trafikte aksamalara neden oldu.
Düzce’de son 24 saatte metrekareye 50 kilogram yağış düştü.
Çadıra yerleştirildiler
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde su baskını sonucu evleri oturulamaz hale gelen aileler, Kızılay tarafından kurulan çadırlara yerleştirildi.
Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Güllüce köyü Hoşgeldin mezrasında önceki gün etkili olan aşırı yağmur sonucu 8 evi su bastığını söyledi.
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, Orta Akdeniz’den gelen alçak basınç sisteminin etkisiyle başlayan gök gürültülü sağanak yağışın kıyı Ege’de etkisini bu sabah kaybedeceğini ancak Afyon ve Uşak civarının yağış almaya devam edeceğini söyledi.
Öte yandan İzmir’in Dikili ilçesinde yaklaşık yarım saat süreyle etkili olan sağanak ve dolu yağışı, ev, işyeri, otel ve sitelerin bahçeleri ile yollarda su baskınlarına yol açtı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ertuğrul’a gidiyorlar...

SONRAKİ HABER

Bağırmazsan suçlusun bağırırsan da ölürsün!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...