09 Haziran 2007 00:00

Seçimler ve beklentilerimiz

İşçi kardeşlerimiz. Biz Kayseri OSB'de çalışan işçileriz. Bugünlerde yoğun bir seçim süreci yaşanıyor. Bakıyoruz da çalışandan, işçiden yana hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Sürekli o partiden bu partiye geçişler var.

Paylaş

İşçi kardeşlerimiz. Biz Kayseri OSB'de çalışan işçileriz. Bugünlerde yoğun bir seçim süreci yaşanıyor. Bakıyoruz da çalışandan, işçiden yana hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Sürekli o partiden bu partiye geçişler var. Pastadan pay kapma telaşına düşmüşler.
Size soruyoruz sayın vekil adayları; bu asgari ücretle insanlar nasıl geçinir? Hanginiz bir fabrika kapısına gelip de çalışana sahip çıktınız? Bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Yetkili kurumlara sesleniyoruz. Günlük 12 saat sendikasız, sigortasız çalışıyoruz. Günlük iş kazaları oluyor, elini, parmağını kesenler oluyor. Özellikle makinelerde çalışan işçiler çok kaza yapıyor. İnsanlar mağdur oluyor. Yetkililerin buna bir çare bulmasını istiyoruz.
Sendika, çalışanına sahip çıkmıyor. Patronlar sendikayı kendi kurumları gibi yönetiyor. Sendika, patron işbirliği içinde çalışıyor. İş güvencesi yok. Sendikanın bilgisi dahilinde işçiler işten atılıyor.
Bizleri sadece oy deposu olarak görmeyin. Sorunlarımızı çözün diye sizleri TBMM'ye gönderiyoruz. Sizler işçiyi, köylüyü unutuyorsunuz. Sorunlarımızı görmezden geliyorsunuz.
Daha önceki seçimlerde birçok arkadaşımız AKP'ye oy verdi. Asgari ücreti 500 YTL'ye çıkaracağız dediler. Aradan 4.5 yıl geçti hâlâ yapmadılar. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yapılan mitinglere tepki var işçilerde.
Birçoğumuz köylerden gelen ve politikadan uzak insanlarız. 12 saat çalışıp kendimizi geliştirmemiz imkansızdır. Bizleri unutanları günü gelince biz de unutacağız.
OSB'den bir grup işçi (KAYSERİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Belirlenen adaylar hepimizin adaylarıdır’

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...