09 Haziran 2007 00:00

Final serisinin ilk maçı San Antonio’nun

NBA’de 2006-2007 sezonu final serisinin, dün San Antonio’da oynanan ilk maçında Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs, Cavaliers’ı 85-76 yenerek 1-0 öne geçti.

Paylaş

NBA’de 2006-2007 sezonu final serisinin, dün San Antonio’da oynanan ilk maçında Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs, Cavaliers’ı 85-76 yenerek 1-0 öne geçti. 7 maç üzerinden yapılacak seride, 4 galibiyeti elde eden takım şampiyon olacak. Ev sahibi San Antonio, Tony Parker ve Tim Duncan’ın başarılı performansıyla galibiyete ulaşt. Fransız oyun kurucu Tony Parker, 27 sayı, 7 asist ve 4 ribauntluk performansıyla takımının galibiyetinde başrol oynarken, daha önce 3 kez finallerin en değerli oyuncusu seçilen Tim Duncan, 24 sayı ve 13 ribauntla “double double” yaptı. Maça yedek başlayan Arjantinli Emmanuel Ginobili ise 16 sayıyla oynadı.
Bu sezon sürpriz bir şekilde Doğu Konferansı’nda şampiyonluğa ulaşan Cavaliers’ın yıldız oyuncusu LeBron James, Spurs’un etkili savunma karşısında fazla bir varlık gösteremedi ve sahadan 14 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle ayrıldı. 16 sayı üreten Daniel Gibson konuk takımın en skorer oyuncusu oldu.
Final serisinin 2. maçı 11 Haziran Pazartesi günü yine San Antonio’da oynanacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SOL AÇIK

SONRAKİ HABER

‘F.Bahçe’ye söz vermiştim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...