09 Haziran 2007 00:00

Irak’ta İngilizlerin asker kaybı 150’yi buldu

İngiliz ve Irak birliklerinin, Şii lider Mukteda El Sadr’ın Mehdi Ordusu üzerine düzenlediği operasyonda 1 İngiliz askeri öldü. Böylece, işgalin başından bu yana ölen İngiliz askerlerinin sayısı 150’ye yükseldi.

Paylaş

İngiliz ve Irak birliklerinin, Şii lider Mukteda El Sadr’ın Mehdi Ordusu üzerine düzenlediği operasyonda 1 İngiliz askeri öldü. Böylece, işgalin başından bu yana ölen İngiliz askerlerinin sayısı 150’ye yükseldi. Operasyonun Bağdat’ta geçen hafta 3 İngiliz’in kaçırılması olayı üzerine yapıldığı söyleniyor.
2004 yılında Irak’ta oğlunu kaybeden Rose Gentle isimli İngiliz kadın ise, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamadı, “Her yerde yıkım her yerde katliam var oğlum bunun için mi öldü?” diye sordu ve önümüzdeki günlerde İngiltere Başbakanı olacak Gordon Brown’un Irak’taki İngiliz askerlerini evlerine geri getirmesini istedi.
Bağdat’ta yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölen bir Amerikan askeriyle birlikte, ABD işgalinin başladığı 2003 yılı Mart ayından itibaren ölen Amerikan askeri sayısı 3 bin 500’ü aştı.
Kerkük’te patlama
Irak’ın hemen her bölgesinde de şiddet olayları sürüyor.
Irak’ın Kerkük kenti yakınlarında iki ayrı intihar saldırısı düzenlendi, saldırılarda yaklaşık 25 kişinin öldüğü ya da yaralandığı bildirildi.
Nüfusun büyük bölümünü Sünnilerin oluşturduğu Irak’ın Diyala bölgesinde ise üst düzey polis yetkilisi Ali Delyan Ahmed’in evini basan silahlı bir grup 14 kişiyi öldürdü. Saldırganların, Ahmed’in 4 çocuğunu da kaçırdıkları belirtildi.
Irak’ın güneyindeki Kurna kasabasında da bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda 15 kişinin öldüğü öğrenildi.
Başkent Bağdat’ta ise, vurularak öldürülmüş 32 kişinin cesedinin bulunduğu öğrenildi. Bağdatlı yetkililerin açıklamasına göre, cesetler, son 24 saat içerisinde Bağdat’ın farklı kesimlerinde bulundu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Lübnan ordusu yine saldırıya geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...