09 Haziran 2007 00:00

Zabıtaların dövdüğü atık kağıtçı beyin kanaması geçirdi

Ankara Çankaya Belediyesi zabıtalarının, dövdüğü atık kağıt toplayıcısı Evliya Karaman, beyin kanaması geçirdi. Karaman’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Paylaş

Ankara Çankaya Belediyesi zabıtalarının, dövdüğü atık kağıt toplayıcısı Evliya Karaman, beyin kanaması geçirdi. Karaman’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre; önceki gün öğle saatlerinde Sıhhiye Pazarı civarındaki çöplerden kağıt toplayan Karaman’ın yanına gelen Çankaya Belediyesi zabıtaları Karaman’ın çalışmasına izin vermediler. Çıkan tartışma sonucunda zabıtalar Karaman’ı, pazar yeri ortasında tekme tokat dövmeye başladılar. Dayak sonucu ağır yaralanan ve Numune Hastanesi’ne kaldırılan Karaman’ın beyin kanaması geçirdiği belirtildi. Karaman’ın, hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın ardından hastaneye akın eden Karaman’ın akrabaları ve kağıt toplayıcıları, zabıtalara ateş püskürdüler. Toplayıcılar bugün tepkilerini dile getirmek için Numune Hastanesi önünde bir araya gelerek eylem yapacaklar. Kağıtçılar daha sonra Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile görüşmek üzere belediyeye gidecekler. Atık kağıt toplayıcıları uzun süredir, Çankaya ve Büyükşehir Belediyeleri ekipleri tarafından baskıya maruz kalıyordu. Toplayıcılar daha önce de zabıtalar tarafından dövülmüş, arabalarına el konmuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Düşünceye hapis cezası

SONRAKİ HABER

Taşköprü ilçesi yaralarını sarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...