09 Haziran 2007 00:00

MMO denetimi güvenlik getirdi

TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası (MMO) LPG-CNG Kongresi, dün Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı.

Paylaş

TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası (MMO) LPG-CNG Kongresi, dün Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı.
Çevreyi daha az kirletmesi bakımından bütün dünyada kullanımı hızla artan LPG -CNG sektörünün ve uygulamalarının masaya yatırıldığı kongrenin açılışını yapan MMO Ankara Şube Başkanı Kahraman Albayrak, dünyanın pek çok ülkesinde, özellikle sera gazları, küresel ısınma, çevre etkileri açısından LPG-CNG kullanımının arttığını söyledi.
MMO Başkanı Emin Koramaz da LPG-CNG konusunda çalışacak üyelerinin yeterli bilgi ve deneyime sahip olması açısından, lisans eğitiminin meslek içi eğitimle desteklenmesinin, yaşam boyu eğitimin zorunlu olduğunu söyledi.
Sektörde disiplinsizlik ve denetimsizliğin had safhaya ulaştığını, haksız rekabet ortamı sonucu dönüştürülen araç sayısı artmasına karşın, dönüşümü sağlayan firma sayısının düştüğünü kaydeden Koramaz, bu araçların yarattığı kazalardan dolayı birçok insanın yaşamını yitirdiğini, yaralandığını, trilyonlarca lira maddi kayıp oluştuğunu anlattı.
Oda olarak yetkilendirilmelerinin ardından olumlu gelişmelerin LPG denetimlerine ilişkin rakamlara da yansıdığını belirten Koramaz, yetki devri öncesi gaz sızdırmazlık raporu alan araç sayısının, 389 bin iken 31 Mayıs 2007 itibariyle 1 milyon 350 bine çıktığını, 2004 yılında gaz sızdırmazlığı konusunda yüzde 75’lerdeki denetimsizliğin, yüzde 10’lara çekildiğini aktardı. Koramaz, LPG dönüşümü yapan firma sayısının da 24 ayda 231’den 458’e çıktığını vurguladı.
Konuşmaların ardından sektörde bulunan firmaların ürünlerini tanıttıkları serginin açılışı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da su kesintisi

SONRAKİ HABER

‘Kazım Koyuncu ismi siyasi kavgaların içine çekilmek isteniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...