09 Haziran 2007 00:00

Görme engelliler çadır kurdu

Engellilerle ilgili yaptıklarıyla övünen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Reşitpaşa’daki 33 yıllık Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi’ni kapatmak istiyor.

Paylaş

Engellilerle ilgili yaptıklarıyla övünen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Reşitpaşa’daki 33 yıllık Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi’ni kapatmak istiyor. Belediyenin binanın boşaltılması talebine, bahçede çadır kurularak yanıt verildi. Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Genel Sekreteri ve Körler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Solmaz, İstanbul Belediyesi’nin söz konusu arsayı 1970’te Altı Nokta Körler Eğitim Derneği’ne 30 yıllığına tahsis ettiğini belirtti. Solmaz, derneğin kurucuları arasında o dönemin valisi, belediye başkanı ve milletvekillerinin de yer aldığını bildirdi. Belediyenin araziyi geri almak istediğine dikkat çeken Solmaz, Altı Nokta Körler Vakfı’na belediye görevlilerince 30 Mayıs’ta ulaştırılan tebliğde, “intifa hakkı dolan arazinin 7 gün içinde boşaltılması gerektiği ve dernek tarafından inşa edilen alanın boşaltılıp tahliye edilmesinin istendiği” yazılı olduğunu açıkladı.
Solmaz ‘Bu okul Türkiye’de ilk olan bir okul. İkincisi ise Ankara’da kuruldu, başka da yok. Burayı kendi arkadaşlarına, kendi yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar’ dedi. Tahliye işlemini durdurmak için rehabilitasyon merkezinin bulunduğu bahçede çadır kurulduğunu belirten Solmaz, gönüllü olarak bu çadırda her gece 6 kişinin nöbet tutacağını kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

kötü bir hikaye:amerikan sağlık sistemi

SONRAKİ HABER

İstanbul’da su kesintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...