10 Haziran 2007 00:00

Toplu mekanlarda sigara yasak

Avrupa’da, insanların toplu olarak bulunduğu mekanlarda sigara içme yasağını genişleten ülkeler kervanına Hollanda da katılıyor. Ülkede gelecek yılın ikinci yarısından itibaren, otel, lokanta ve kahvehanelerde sigara içmek tamamen yasaklanıyor

Paylaş

Avrupa’da, insanların toplu olarak bulunduğu mekanlarda sigara içme yasağını genişleten ülkeler kervanına Hollanda da katılıyor. Ülkede gelecek yılın ikinci yarısından itibaren, otel, lokanta ve kahvehanelerde sigara içmek tamamen yasaklanıyor.
Sağlık bakanlığının bu konudaki önerisi, Bakanlar Kurulu’nda kabul edilerek, kesinleşti. Buna göre, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren ülkedeki bütün lokanta otel ve kahvehanelerde hiçbir şekilde sigara içilemeyecek.
Karara göre, yalnızca esrar, marihuana gibi hafif türde kabul edilen uyuşturucuların satıldığı dükkanlarda (coffee shop) sigara içilebilecek, ancak bu mekanlarda da zorunlu olarak sigara içilmeyen bir bölüm de oluşturulacak. Avrupa’da birçok ülke, otel, lokanta gibi mekanlarda sigara içilmesinin yasaklamasına rağmen Hollanda, sektörün itirazları yüzünden bu kararı almakta uzun süre kararsız kalmıştı. 16 milyon nüfuslu Hollanda’da 4 milyon dolayında kişi düzenli olarak sigara içiyor. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

KİRVEME MEKTUPLAR

SONRAKİ HABER

Badem şekeri de demode oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa