10 Haziran 2007 00:00

Lübnan ordusu kayıp veriyor

Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kenti yakınlarında, El Fetih El İslam örgütü militanlarını kuşatma altında tutan Lübnan ordusu dünkü çatışmalarda en az 3 kayıp verdi. 21 Lübnan askeri de yaralandı

Paylaş

Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kenti yakınlarında, El Fetih El İslam örgütü militanlarını kuşatma altında tutan Lübnan ordusu dünkü çatışmalarda en az 3 kayıp verdi. 21 Lübnan askeri de yaralandı.
Filistin mülteci kampı Nehr El Bared’de üslenen örgüt üyeleri, kampı kuşatan Lübnan ordusu güçlerine makineli tüfeklerle direniyor. Lübnan ordusu ise, 40 Filistinli mültecinin çok büyük bölümünün terk ettiği kampı top ateşine tutuyor. Mülteci kampından yükselen dumanların ve hasar görmüş binaların görüntüleri televizyonda yayınlandı. Kampa yiyecek, su ve elektrik de verilmiyor.
Lübnan’ın kuzeyinde 3 hafta önce başlayan çatışmalarda bugüne kadar aralarında 47 asker ve 38 militanın bulunduğu en az 115 kişi hayatını kaybetti.
Çeşitli Arap ülkelerinden üyeleri bulunan El Fetih El İslam örgütü Suriye topraklarında kurulmuş, liderlerinin hapse atılması üzerine Lübnan’daki Filistin mülteci kampına sığınmıştı. El Kaide ile “ideolojik yakınlığını” gizlemeyen örgütün, Lübnan’daki Şiilerin partisi Hizbullah’ın ağırlığına karşı; Suudi Arabistan, Lübnan’daki Sünni politikacılar ve dolaylı olarak ABD tarafından desteklendiği yorumları yapılıyor. Filistinli örgütler ise, bu gruba karşı askeri hazırlıklar içinde. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bush, Putin’in önerisini reddetti

SONRAKİ HABER

Iraklı işçiler grev silahını kullanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...