10 Haziran 2007 00:00

Bush, Putin’in önerisini reddetti

ABD Başkanı George Bush, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Azerbaycan’da ortak füze savunma sistemi kurulması önerisini reddetti

Paylaş

ABD Başkanı George Bush, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Azerbaycan’da ortak füze savunma sistemi kurulması önerisini reddetti.
Putin bu önerisinde şart olarak, ABD’nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nde füze savunma sistemi kurmaktan vazgeçmesini sunmuştu. Putin, “İran ve Kuzey Kore’ye karşı önlem aldığını” iddia eden ABD’nin, Avrupa yerine, Türkiye veya Irak’ta da füze savunma sistemi kurabileceğini söylemişti.
Polonya’da Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile görüşen Bush, Rusya’nın önerilerine doğrudan değinmedi ancak, “füze kalkanı ile ilgili planlarımızı değiştirmeyeceğiz” dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da, Putin’in önerisinin incelenebileceğini, ancak bunun, ülkesinin Polonya ve Çek Cumhuriyetiyle ilgili planlarını etkilemeyeceğini kaydetti.
Sofya’da protestolar başladı
ABD Başkanı Bush’un bu akşam başlayacak Bulgaristan ziyareti öncesinde Sofya’da protesto gösterisi düzenledi. Genç Komünistler Birliği ile Bulgaristan Ulusal Barış Konseyi’nin desteklediği protesto gösterisi sırasında “Terörist-katil Bush”, “Bulgaristan’da yabancı asker istemiyoruz” ve “Bulgar askeri Irak’tan çekilsin” sloganları atıldı. Yürüyüşe Bulgaristan’da yaşayan Filistinliler de bayraklarıyla katıldı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Göçmen yasa tasarısı gündemden çekildi

SONRAKİ HABER

Lübnan ordusu kayıp veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...