10 Haziran 2007 00:00

‘LPG kullanımı merkezi denetime tabi tutulmalı’

Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) düzenlediği LPG-CNG Kongresi oturumlarla sürüyor. Makina mühendisleri, LPG-CNG firma temsilcileri ve bürokratların katılımıyla yapılan “LPG/CNG Sektöründe Mevcut Durum Analiz Raporu” başlıklı oturumda, LPG-CNG kullanmanın prosedürleri masaya yatırıldı ve sektörün denetiminin merkezi olarak örgütlemesi gerektiği belirtildi

Paylaş

Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) düzenlediği LPG-CNG Kongresi oturumlarla sürüyor. Makina mühendisleri, LPG-CNG firma temsilcileri ve bürokratların katılımıyla yapılan “LPG/CNG Sektöründe Mevcut Durum Analiz Raporu” başlıklı oturumda, LPG-CNG kullanmanın prosedürleri masaya yatırıldı ve sektörün denetiminin merkezi olarak örgütlemesi gerektiği belirtildi.
MMO Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ali Ekber Çakar, odanın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliği uyarınca, yalnız LPG-CNG’nin sunumu ve kullanımını değil, ayrıca sektörde çalışanların eğitimini de üstlendiklerini belirtti. 2005 yılından itibaren TSE ile işbirliğine gittiklerini yine de sıkıntıların bitmediğine dikkat çeken Çakar, LPG-CNG firmalarına merkezi bir örgütlenmeye giderek sorunları çözme çağrısında bulundu.
TSE Ürün Bilgilendirme Başkanı Mehmet Evci de hizmet veren firmaların yeterliliğe sahip olup olmadığının denetleyip belge verdiklerini kaydetti. Sorunların, kayıt dışı çalışmayı önlemenin yolunun sektörün kendi denetim mekanizmasını kendisinin kurmasıyla aşılabileceğine değinen Evci, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin de hayati öneme sahip olduğunu belirtti.
Petrol Sanayi Derneği adına konuşan Süreyya Göksu, LPG piyasasında 120 bin personel çalıştığını ve 21 bininin eğitimli olduğuna dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ ve POLİTİKA

SONRAKİ HABER

Partiler ekonomi kurmayları ile emekçileri vuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...