10 Haziran 2007 00:00

‘Yürek yakan yaralara parmak bastınız’

Demokrasi güçlerinin İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel ve İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayları M. Mehdi Aslan ve Av. Mustafa Rollas düzenlenen bir kokteylle basına ve kamuoyuna tanıtıldı

Paylaş

Demokrasi güçlerinin İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel ve İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayları M. Mehdi Aslan ve Av. Mustafa Rollas düzenlenen bir kokteylle basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Konak Life Restaurant’ta yapılan toplantıya EMEP, DTP, SDP yöneticileri, aydın, şair, yazar, akademisyen, işçi ve kamu sendikaları şube başkanı ve yöneticileri, çeşitli derneklerin başkan ve yöneticilerinden oluşan toplam 300 dolayında kişi katıldı.
Toplantıya, geçtiğimiz Newroz kutlamalarının yaklaştığı bir dönemde DTP İl Başkanı iken tutuklanan M. Mehdi Aslan katıladı.
Barışçı bir çözüm için
İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı A. Levent Tüzel, olağanüstü koşullar altında bir seçime gidildiğini ifade ederek, “Oy ve baraj hesapları altında ‘sağ’ın ‘sol’un havaya savrulduğu, sabah solcu kalkanın akşam sağcı yattığı bir süreci yaşıyoruz. Bu tükenmişliğin altında birbirinden farkı kalmamış, halkın sorunlarına çözüm üretemeyen hükümet ve muhalefetin çaresizliği yatıyor” dedi.
Emekçilerin hakları, gerçek demokrasi, halkların kardeşliği ve gönüllü birliğinin kararlı temsilcileri olarak İzmir halkının karşısına çıktıklarını ifade eden Tüzel, “Artan işsizlik ve yoksullaşma karşısında IMF ve DB programlarını, özelleştirmeleri reddeden, halk için bir ekonomik programı savunan temsilciler olacağız” dedi. Tüzel, ABD’nin GOP gibi yayılmacı politikalarına bel bağlayan değil, savaşlara ve işgallere karşı çıkan vekiller olacaklarını belirtti. Gerçek laikliğin savunucusu olacaklarını ifade eden Tüzel, hâlâ can almaya devam eden Kürt sorununun eşit haklar temelinde şiddet ve terörü reddeden, barışçı çözümü için çalışan vicdan ve sağduyu sahibi insanlarla birlikte olacaklarını belirtti.Halkı terör karşısında harekete geçirmek adına yeni linçleri kışkırtacak açıklama ve çağrılar yapıldığını dile getiren Tüzel, “Oysaki bu şekilde insanları düşmanlaştırmanın çözüm olmadığını görmek zorundayız” dedi.
İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili adaylarından Mustafa Rollas da seçim süreci yaklaştıkça Bin Umut adaylarına dönük baskıların artacağını düşündüklerini ifade ederek, özellikle son birkaç gün içinde Kürt illerinde yaşanan ve dozu artan çatışma sürecinin yarattığı bir gerilimin bulunduğunu belirtti. Sınır ötesinden operasyon ve bombardıman seslerinin yükseldiğini ifade eden Rollas, Genelkurmay Başkanlığı’nın sitesine düşen, ‘halkımızdan kitlesel tepki bekliyoruz’ açıklamasının ardından Eskişehir DTP İl Örgütü’nün bombalandığını hatırlattı.
Kendi adaylarımızı seçtirmeliyiz
Toplantıda konuşan KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir, KESK olarak seçime ilişkin olarak adaylara yönelik hazırladıkları bir taahhütname bulunduğunu ifade ederek, “Taahhütnamemize uyacakları sözünü adaylarımızın mücadeleci geçmişlerinden ve şimdiki duruşlarından almış bulunuyoruz” dedi. Daşdemir, demokrasiden ve kardeşlikten yana sözü olan herkesle birlikte olacaklarını ifade etti.
Kürt tarihi yazarı Cemşid Bender, bağımsız adayların yürek yakan yaralara parmak bastığını ifade ederek, “Bu bana büyük bir moral verdi. Bağımsız adaylarımızın hiç tahmin etmedikleri oranda oy patlaması yapacaklarına inanıyorum” dedi. Doktor Zeki Gül de korkular üzerinden bir seçim organize edildiğini ifade ederek, “Bizler sevgi üzerinden ayrım gözetmeden paylaşımcı bir şekilde, kendi adaylarımızı seçtirmeliyiz” dedi.
Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül de, “Ülkenin bir tarafı yakılıp yıkılıyor. Bir tarafta insanlar işsizlikten kırılıyor. Her iki durumun da kaynağı aynı” dedi. PETKİM işçilerinin eylemine değinen Doğangül, özelleştirmeci partilere oy vermeyeceklerini, halktan yana adaylara destek olacaklarını ifade etti.
Oktay Konyar da yaptığı konuşmada, “Ortalık toz duman. Uçaklar, tanklar, mayınlar, cenazeler, ağıtlar, linç girişimleri, korku var. Tarlalardan, fabrikalardan bir özlem bir düşünce bir kavga Meclis’e gidiyor. Bunu başaramazsak bu adayın değil bizim sorunumuzdur” diyen Konyar, bu yaşında ilk kez devletin açıkça, ‘sokaklara çıkın’ dediği bir dönemi yaşadığını dile getirdi. Konyar, “Bölgemde aktif rol oynayacağım. Köylülerimle beraber çalışacağım. Ya başarırız ya da evden çıkamayız” dedi.
Toplantıya katılan kurum temsilcilerinden bazıları
DTP PM üyeleri Mizgin Irgat, Zeynep Karaman, DTP eski İl Başkanı Cevdet Turgut, SDP İl Başkanı Semra Uzunok, yazar ve şairler, Zeki Büyüktanır, Halim Yazıcı, Bülent Habora, Refik Uğur, Metin Erten, Hidayet Karakuş, Sabri Yücel, Selçuk Oğuz, Turabi Saltık, Tek Gıda İş 6 No’lu Şube Başkanı Zaman Suyer, Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Adil Serim, Belediye İş 2 No’lu Şube Başkanı Süleyman Karakaya, İHD İzmir Şube Başkanı Lütfü Demirkapı, Tunceli Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Kemal Mutlu, Genel İş 4 No’lu Şube Başkanı Erkan Karaca, Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ziya Kanya, Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı Sezai Turan, Genel İş 3 No’lu Şube Sekreteri Can Bahadır ve işyeri temsilcileri, Yapı-Yol Sen Şube Başkanı Medet Selvi, SES yönetiminden Ahmet Ulaşoğlu, Zeki Şenol İnan, Eğitim Sen 1 No’lu Şube yönetiminden Adnan Kesici, Kaçkarlar Derneği yönetiminden Besim Aydoğan, BES Yönetim Kurulu üyeleri Ramis Sağlam, Yetiş Kaya, ÇEKEV Başkanı Kızbes Aydın, ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay bildirisi CHP’yi harekete geçirdi

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...