10 Haziran 2007 00:00

Bağımsız adaylar Diyarbakır’da

DTP, EMEP ve SDP gibi partiler, birçok kitle örgütü ve aydınlar tarafından desteklenen ve “Bin Umut Adayları” ismiyle seçime giren bağımsız adaylar, seçim stratejisini belirlemek amacıyla Diyarbakır’da toplandı. Toplantının sonucunda seçim deklarasyonu yayınlanacak

Paylaş

DTP, EMEP ve SDP gibi partiler, birçok kitle örgütü ve aydınlar tarafından desteklenen ve “Bin Umut Adayları” ismiyle seçime giren bağımsız adaylar, seçim stratejisini belirlemek amacıyla Diyarbakır’da toplandı. Toplantının sonucunda seçim deklarasyonu yayınlanacak.
DTP Diyarbakır il Binası’nda toplanan adaylara hitaben Bağımsız Adayları Destekleme Komisyonu Üyesi Mustafa Sarıkaya gündeme ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye’de toplumun çoğunluğunda demokratikleşme iradesi bulunduğunu belirten Sarıkaya, hem bölgede hem Türkiye’de toplumun ezici bir çoğunluğunun sistemin demokratikleştirilmesi istencinde olduğunu söyledi. AKP Hükümeti ile ana muhalefet partisinin pratiklerinin demokratikleşme taleplerine yanıt olmak bir yana köstek olacak nitelikte olduğuna dikkat çeken Sarıkaya, “Esas iradenin başka güçler olduğu ortaya çıkmıştır. Son olarak bölgede 3 ilde sıkıyönetim ilan edildiği, bundan hükümetin haberinin olmadığını gördük. Genelkurmay tek başına bu ülkede olağanüstü hal ilan edebiliyor. Biliyoruz ki bu yetki parlamentoya ait, yürütmeye ait, ancak bizim ülkemizde ve bölgede bu uygulamalar olağan hale geldi. Kimse bunun karşısına çıkıp bir tek ses edemiyor” diye konuştu. Türkiye’de ciddi bir muhalefet boşluğu olduğuna işaret eden Sarıkaya, “Biz inanıyor ve umuyoruz ki güçlü bir muhalefet yaratacağız. 20-30-40 sayısal olarak çok önemli değil, ama demokrasi isteyen toplumun sesi ve muhalefet gücü olacağınıza inanıyoruz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

SONRAKİ HABER

Yasaklı olmaktan bıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...