10 Haziran 2007 00:00

ÖZGÜRLÜK

Sorgulanamaz hassasiyetlerimiz var.
Laiklik hassasiyetimiz; milyonlar olur (yüz binler desem hassasiyetimizi küçümsemiş sayılarım) alanlara çıkarız, yaşam tarzımızı değiştireceklerine inandıklarımızın, öyle ya da böyle, yok edilmeleri gerektiğini yeri göğü inletir haykırırız

Paylaş

Sorgulanamaz hassasiyetlerimiz var.
Laiklik hassasiyetimiz; milyonlar olur (yüz binler desem hassasiyetimizi küçümsemiş sayılarım) alanlara çıkarız, yaşam tarzımızı değiştireceklerine inandıklarımızın, öyle ya da böyle, yok edilmeleri gerektiğini yeri göğü inletir haykırırız.
Bölünmezlik hassasiyetimiz; alanlara çağrılıyoruz, milyonlar olunacak (yüz binler olup desem hassasiyetimizi küçümsemiş sayılacağım) bölücü terörün ve bu teröre mırın kırın ederek, geveleyerek destek verdiklerine inanılması istenenlerin, öyle ya da böyle, yok edilmeleri gereği dünyayı titretircesine haykırılacak.
‘Yine de demokrasi’ diyenlere hassasiyetimiz; alanlar dolsun, milyonlar olunsun (yüz binler desem hassasiyetimizi küçümsemiş sayılmaz mıyım?) ‘demokrasi, cumhuriyetimizin laiklik ve bölünmezlik ilkeleri uğruna feda edilebilecek bir unsurudur’ diye haykırılsın, ülke baştan sona yankılansın, gözleri demokrasiden başka şey görmek istemeyenler ‘militan demokrasi anlayışıyla’ silinsin, süpürülsün.
Barış çığırtkanlarına hassasiyetimiz; alanlar her yerde, milyonlar olunsun (yüz binler desem hassasiyetimizi küçümsemiş olurum) kararlılık, güç ve gurur barışı dokunulmaz hakları sananları, öyle ya da böyle, balyozla sustururcasına, hepsi emperyalist olan devletleri titretircesine haykırılsın.
Milyonlar! (yüz binler demiyorum, hassasiyetlerimizi sıradanlaştırmıyorum) Polis Vazife ve Salahiyetleri Hakkındaki Kanunu yeni değiştirdik, dolduracağınız alanlarda size yan gözle bakacakları anında der top edecek gıcır gıcır yetkiler ve yetkililer var; heyecanlanın, verin coşkuyu, özgürce şakıyın.
‘Hak arıyorum, özgürlük ve demokrasi istiyorum’ çığlığıyla alanlara göz diken yüzler (binler diyebilirim, ama on binler dersem milyonları küçümsemiş sayılırım) sabırları taşırır oldular, farkında değiller mi? Hassasiyetleri ile oynananlar onları vuruyorlar, linç etmek istiyorlar, gerekli dersi çıkartamıyorlar mı? Hassasiyetleri tahrik edilenlerin linç girişimi ceza adaletinde cezanın hafifletici nedeni olmaktan çıkıyor, toplumsal direnişten kaynaklanan hak düzeyine ulaşmak üzere; gafiller bunu da mı anlamıyorlar.
Milyonlar! alanlar dolsun, militan demokrasinin tüm militanlığıyla sözde demokrasi, sözde özgürlük, sözde barış çığırtkanlarına günümüzün en demokratik deyişi üç kere bağırılarak son şans verilsin: ‘Ya sev ya terk et’. Onlara devletimiz pasaport, hepsi emperyalist olan devletlerden dileyeni vize versin.
Tek söz, milyonlarca tek açılan ağız !
Yücel Sayman
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor - 3

SONRAKİ HABER

Bağımsız adaylar Diyarbakır’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...