10 Haziran 2007 00:00

Ortadoğu halklarının mücadele konferansı başladı

Evrensel Kültür Merkezi’nin düzenlediği “Ortadoğu’da Emperyalist Saldırılara Karşı Halkların Mücadelesi” konferansı dün Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde başladı

Paylaş

Evrensel Kültür Merkezi’nin düzenlediği “Ortadoğu’da Emperyalist Saldırılara Karşı Halkların Mücadelesi” konferansı dün Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde başladı. Bugün devam edecek konferansın açılış konuşmasını yapan yazar Aydın Çubukçu, toplantının bir ilk olma özelliğine dikkat çekerek, konferansın mücadelenin boyutlarını, imkanlarını, güçlüklerini ve engellerini ele alıp değerlendirerek, bu değerlendirmeler ışığında ortaya çıkanları bir sonuca bağlamaya çalışacağını söyledi.
En ileri güçler en ileri görüşler
Konuşmasına, konferansın toplanma amacıyla ilgili bilgi vererek başlayan Aydın Çubukçu, Ortadoğu halklarının mücadelesinin yöntem ve olanaklarını tartışmak üzere son derece değerli konuklarla toplandıklarını belirtti.
Konferansın bölgenin bütün potansiyellerini temsil etmek iddiasında olmadığını aktaran Çubukçu, sürmekte olan antiemperyalist direniş içerisinde hangi güçlerin ve hangi görüşlerin savaşmakta olduğunu dünya kamuoyunun tam olarak bilmediğini ifade ederek, konferansta antiemperyalist direnişin en ileri güçlerini, en ileri görüşlerini bir araya getirmeye çalıştıklarının altını çizdi.
“ Türkiye’de böyle bir toplantı yapılıyor olmasının anlamı, böyle bir mücadelede yer alacakların görüş ve önerilerini bir bütün olarak değerlendirmek ve genel bir çerçeveye oturtmaktır” diyen Çubukçu, bu toplantının bir başlangıç olduğunu kaydetti.
Çubukçu, “Irak işgalli ile birlikte ortaya çıkan durum pek çok açıdan özellikle emperyalistler açısından pek çok kez değerlendirilmişken, şimdi ele alacağımız açıdan pek fazla konuşulmadı. Bunun bir başlangıç olduğunu ve geliştirmeye muhtaç bir başlangıç olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bölgemizdeki diğer ülkelerde de benzer toplantıları yapmaya, ilişkileri güçlendirmeye ve geliştirmeye çalışacağız” dedi.
Suriye, Tunus, Irak temsilcileri sunumlarını yaptı
Çubukçu’nun açılış konuşmasının ardından Tunus İşçileri Komünist Partisi Sözcüsü Hamma Hammami, Suriye Komünist Emek Partisi’nden Fatah Muhammad Jamous , Ortadoğu’da Gerçek Bir Barış Komitesi Onursal Başkanı Prof. Georges Labica, Nuray Mert, Suriye Komünist Partisi’nden Muhammad Sayed Rassas ve Irak Komünist Emek Partisi’nden Av. Sahar Mehdi birer sunum yaptılar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

610 bin üniversite mezunu icralık oldu

SONRAKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor - 3

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...