10 Haziran 2007 00:00

Çocukları ve hasta eşi için iş istiyor

AKP Hükümeti’nin vaatlerinin aksine kangren halini alan işsizlik, Sakarya’da bir aileyi açlığın eşiğine getirdi. Sakarya’da bir baba, tek odalı evinde işsizlik nedeni ile eşi ve çocukları ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor

Paylaş

AKP Hükümeti’nin vaatlerinin aksine kangren halini alan işsizlik, Sakarya’da bir aileyi açlığın eşiğine getirdi. Sakarya’da bir baba, tek odalı evinde işsizlik nedeni ile eşi ve çocukları ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Sabıkası olduğu için iş bulamadığını dile getiren Davut Oyar, iş için her yere başvurduğunu ancak kabul edilmediğini, artık “yasadışı yollara” başvurmaktan korktuğunu dile getiriyor.
Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde yaşayan işsiz Davut Oyar, hepsi de takdirname alan 5 çocuğunu okutabilmek için yardım bekliyor. Abdurrahmanlar köyünde 1997 yılında tavuk çiftliği sahibiyken iflas eden Oyar (48), daha sonra adli bir olay nedeniyle 7 yıl cezaevinde yattı. Şimdi, tek odalı evlerinde 3’ü ilköğretimde 2’si orta öğretimde okuyan 5 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşam mücadelesi veren Oyar, yardım için çalmadığı kapı kalmadığını belirtiyor.
Cezaevinden çıktıktan sonra iş aramaya başladığını, ancak sabıkası nedeniyle iş bulamadığını ifade eden Oyar, kendisinin tüberküloz eşinin de kan kanseri olduğunu kaydetti. Eşinin tedavisini yaptırmak için tefeciden borç almak zorunda kaldığını anlatan Davut Oyar, “Her an ya onlar beni vuracak ya da ben onları vuracağım. Bir tefeciye 9 bin YTL birine ise 8 bin YTL borcum var” dedi.
Çocuklarımı okutmak için
Karısının tedavi masraflarını ve çocuklarının giderlerini karşılayamadığını belirten Oyar, “Evimdeki bütün eşyalar hacizli. Yardım alabileceğim kimse kalmadı. Allah razı olsun komşularımız elinden gelen yardımı yapıyorlar. Zaman geldi çocuklarımın bir tanesi okula gitti. Ertesi gün diğeri okula gitti.
Gitmemelerinin nedeni ayakkabıları yoktu. Bir sabah biri giydi, bir sabah biri giydi. Çocuklarımı okutmak için iş istiyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bolu’da trafik faciası: 7 ölü

SONRAKİ HABER

610 bin üniversite mezunu icralık oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...