11 Haziran 2007 00:00

Tiyatro Jiyana Nu 16. yılını kutladı

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) çatısı altında çalışmalarını sürdüren Kürt tiyaro grubu Tiyatro Jiyana Nu (Yeni Yaşam Tiyatrosu) 16. yılını MKM gösteri salonunda kutladı.

Paylaş

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) çatısı altında çalışmalarını sürdüren Kürt tiyaro grubu Tiyatro Jiyana Nu (Yeni Yaşam Tiyatrosu) 16. yılını MKM gösteri salonunda kutladı.
Tiyatro Jiyana Nu (TJN) oyuncuları Rugeş Kırıcı ve Ömer Şahin’in sunumunu yaptığı, çok sayıda kişinin izlediği etkinlik, TJN’nin yönetmeni Kemal Orgun’un Kürtçe yazıp oynadığı “Nobedari Dere Cınnete” adlı kısa oyunla başladı. MKM Modern Dans Topluluğu oyuncularının sahnelediği dans performansı, izleyiciler tarafından beğenildi. Ardından Kemal Orgun, Kürtçe olarak TJN’nin kısa bir tarihçesini sundu.
Yaşamını yitiren MKM’li tiyatro oyuncuları Nursel İnce (Sarya), Başak Kanat (Helin) ve Fatma Arslan’ı anarak başladığı konuşmasında Orgun, yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. Orgun, “16 yıl önce MKM bünyesinde bir araya gelip TJN’yi kurduğumuzda Kürt yazar, yönetmen, senarist ve oyuncu yoktu. Bölgede savaşın yoğun sürdüğü dönemlerde tiyatro yapıyorduk. Özellikle bölge illerinde tiyatro yapmamız hep engelleniyordu. Sponsorsuz ve arkadaşlarımızın özverisiyle ayakta kaldık” şeklinde konuştu.
Kurulduğu günden bu yana TJN’nin bünyesinde tiyatro yapan oyuncuların sahneye çağrılmasının ardından, Murat Öztürk ve Mehmet Atlı bir dinleti sundu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ortak sorunun çözümü için halkların ortak mücadelesi

SONRAKİ HABER

Evo’nun hayatı film

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...