11 Haziran 2007 00:00

Gazze’de çatışmalar alevlendi

Filistin’in Gazze kenti, önceki gün bir yandan Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmalara diğer yandan ise İsrail ordusunun operasyonlarına sahne oldu.

Paylaş

Filistin’in Gazze kenti, önceki gün bir yandan Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmalara diğer yandan ise İsrail ordusunun operasyonlarına sahne oldu.
Hamas ile El Fetih arasında, bölgenin güneyindeki Refah’ın Tel El Sultan bölgesinde yeniden başlayan çatışmalarda 1 kişi öldü, 30’dan fazla kişi de yaralandı. İsrail askerleri ise zırhlı araç ve buldozerlerle Refah’a girdi. İsrail birlikleri bazı evleri kuşatarak megafonlarla evlerin boşaltılmasını istedi. Arama yapan askerler, 16-50 yaş arasındaki erkekleri meydanda topladı. İsrail ordusu, bazı Filistinlileri de gözaltına aldı.
Mısır’da ateşkes anlaşması
Bu arada Mısırlı arabulucular ise Filistinli grupların Kahire’de devam eden toplantılarında “ateşkes” kararına ulaşıldığını bildirdi. Dün sabah erken saatlerde yapılan açıklamanın ardından Gazze’de sular kısmen duruldu.
Filistinli hastane kaynakları, iç çatışmalarda ölen kişinin Hamas’ın Refah bölgesi sorumlularından Ahmed Ebu Harb olduğunu bildirdi. Refah’ın Şabura kampında El Fetihli 2 aileye ait 2 evin tahrip edildiği bildirildi. Damlara ve sokaklara iki gruptan çok sayıda maskeli ve silahlı militanın konuşlandığı belirtiliyor.
El Fetih ile Hamas arasında çatışmalar çıkmış, her iki taraftan da üst düzey birer bölge lideri yaşamını yitirmiş, 10’dan fazla kişi de yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İşgal protestoları sürüyor

SONRAKİ HABER

Fransa’da ilk tur oylama yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...