11 Haziran 2007 00:00

İşgal protestoları sürüyor

İsrail’in Filistin’deki işgalini genişlettiği 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın 40. yıldönümü nedeniyle Filistin ve İsrail’de yapılan eylemler sürüyor.

Paylaş

İsrail’in Filistin’deki işgalini genişlettiği 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın 40. yıldönümü nedeniyle Filistin ve İsrail’de yapılan eylemler sürüyor. Tel Aviv’de önceki gün İsrail Komünist Partisi, Filistin Halk Partisi ve diğer işgal karşıtı grupların ortaklığında yapılan eyleme, binlerce İsrailli ve Filistinli katıldı. Gösteride, Filistin topraklarının işgali protesto edildi.
Dünyanın en çok Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya’da, İsrail işgalinin 40. yıldönümü protesto edildi.
Sayıları 10 bini bulan göstericiler, başkent Cakarta ve Medan’da dün yapılan gösterilerde, “İsrail düşmandır” ve “Filistin’i kurtarın” yazılı pankartlar taşıdı.
Tel Aviv’de İzak Rabin Alanı’nda toplanan ve “İşgale son, barış şimdi” yazılı pankartlar taşıyarak slogan atan göstericiler, alanın önündeki İbn Gvirol Caddesi üzerinden yürüyerek Tel Aviv Müzesi’ne geldiler.
Yapılan konuşmalarda, “İsrail ve Filistinli halklarının işgalin bedelini ağır ödedikleri ve İsrail’in bir an önce işgal topraklarından çekilmesi gerektiği” vurgulandı.(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İran: Olası saldırıya karşılığımız sert olur

SONRAKİ HABER

Gazze’de çatışmalar alevlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...