11 Haziran 2007 00:00

On aylık mücadele başarıyla sonuçlandı

Akhisar’da Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 ay önce sendikalaşma mücadelesine başlayan Graniser işçileri, mücadelelerinde başarıya ulaştılar.

Paylaş

Akhisar’da Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 ay önce sendikalaşma mücadelesine başlayan Graniser işçileri, mücadelelerinde başarıya ulaştılar. Ücretlerinin zamanında ödenmesi, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ve kötü çalışma koşullarına karşı Çimse-İş Sendikası’nda örgütlenen işçiler, ‘yetki tespit’ davasını kazındılar. Kararı mutlulukla karşılayan işçiler, birlik ve beraberliklerini bozmadıkları için kazandıklarını söylediler. Sendikalaşma süresince büyük zorluklar çeken işçiler, hiçbir zaman umutlarını kaybetmedikleri söylediler.
Yeni hedef toplusözleşme
Geçtiğimiz hafta sendikacıların da katıldığı bir toplantı yapan işçiler, toplusözleşme masasına oturmak için sabırsızlanıyor. İşlerinin bundan sonra da kolay olmadığının farkında olduklarını belirten işçiler, toplusözleşme taslağını sendikalarıyla beraber hazırlamak istiyorlar. Artık daha güçlü olduklarını söyleyen işçiler, daha düzenli ve huzurlu bir ortamda çalışacakları için sevinçliler.
Birlikte mücadele ettikleri için kazandıklarını belirten Hakan Bahadır, “Bana, bu mücadele sürecinde öğrendiğin en önemli şey nedir, diye sorsalar benim cevabım kesinlikle, sabretmek ve direnmek olur” diye konuştu. Yetki davasının olumlu sonuçlanması sonucunda, istifa eden ya da sendikaya hiç üye olmamış arkadaşlarının sendikaya üye olmaya başladıklarını aktaran Bahadır, bundan sonraki sürecin de işçilerle birlikte yürütülmesi gerektiğini dile getirdi. Bahadır, her bölümden işçilerin yer aldığı bir komisyon kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Davalarını kazandılar
Sendikalaştığı için işten atılan işçilerden Mehmet Kaplan, 10 aydır işsiz olduğunu, bu süre içinde evine ekmek götüremediği zamanlar olduğunu ifade etti. Hiçbir zaman yılmadığını söyleyen Kaplan, işe iade davalarının da yavaş yavaş tamamlandığını anlattı. İlk olarak arkadaşlarından 7’sinin davasının sonuçlandığı, 5 arkadaşının işe başladığı bilgisini veren Kaplan, diğer davaların da aynı şekilde sonuçlanacağına inandıklarını belirtti. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Kaplan, “Toplusözleşme sırasında kararlı duracağız ve sendikamızla beraber işverene taleplerimizi kabul ettireceğiz” şeklinde konuştu.
‘İşçilerle birlikte hazırlayacağız’
Çimse-İş İzmir Şube Başkanı Kazım Belek, davanın olumlu sonuçlanmasının ardından Çalışma Bakanlığı’na müracaat ettikleri ve en kısa süre içerisinde toplusözleşme masasına oturacakları bilgisini verdi. Üye olmayan işçilerin de sendikaya üye olmalarını beklediklerini belirten Belek, yeni üye olacak işçilerle daha da güçleneceklerini ifade etti. En büyük hedeflerinin işten atılan işçilerin işe dönmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Belek, 7 kişilik ilk grubun tamamının davayı kazandığını, bunlardan 5’inin işbaşı yaptığını ve bu konuda herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti. Hazırlayacakları sözleşme taslağına işçilerin onayını aldıktan sonra son şeklini vereceklerini belirten Belek, işçilerden sendikalarına sahip çıkmalarını istedi. Belek, verdikleri mücadele sırasında yanlarında olan Akhisar halkına da teşekkür etti.
Uygar Elmas
ÖNCEKİ HABER

Seçimler tartışmalı geçti

SONRAKİ HABER

YAŞADIKÇA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...