11 Haziran 2007 00:00

Barış ve demokrasi çağrısı yapıldı

Genel-İş Adana 2 No’lu Şube’nin 5. Olağan Kongresi’nde, “barış ve kardeşlik” çağrısı yapıldı. İnci Otel’de 162 delegenin katılımı ile yapılan kongrenin divan başkanlığına Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko getirildi.

Paylaş

Genel-İş Adana 2 No’lu Şube’nin 5. Olağan Kongresi’nde, “barış ve kardeşlik” çağrısı yapıldı. İnci Otel’de 162 delegenin katılımı ile yapılan kongrenin divan başkanlığına Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko getirildi. EMEP, ÖDP, DTP, Eğitim Sen, Kültür Sen, Emekli Sen, PSAKD başkan ve yöneticileri de kongreye katıldı.
Divan Başkanı Kani Beko yaptığı açılış konuşmasında, Genel-İş kongrelerinde yönetimleri belirlerken, sermayenin saldırılarının nasıl püskürtüleceğini de tartıştıklarını dile getirdi. Genel-İş’in olağanüstü bir kongre geçirdiğini hatırlatan Kani Beko, “Olağanüstü kongre gereksizdi. Enerjimizi sermaye kesimine karşı kullanmamız lazım. Esas olan, işçi sınıfının hak ve talepleri için mücadele etmektir” dedi. Genel-İş’in yaptığı tüzük kurultayına da değinen Beko, 25 şubenin birleştirildiğini anımsattı. Bölgelerde de değişiklik yapıldığını, bunun tam bir kapatma olmadığını vurgulayan Beko, eşgüdüm başkanlığı getirildiğini söyledi.
‘Kamplaşmaya hayır’
Kongrede konuşan EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, olağanüstü bir ortamda seçimlere gidildiğini ve emekçilerin bölünmeye çalışıldığını söyledi. AKP, CHP gibi partilerin çözüm gösterildiğini kaydeden Aracı, EMEP olarak barış, demokrasi, kardeşlik ve emekçilerin talepleri etrafında bağımsız adaylarla seçime gireceklerini, bağımsız adayların olmadığı illerde ise parti olarak seçime katılacaklarını söyledi.
Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri Halil Kara ise KESK, DİSK, TTB ve TMMOB olarak merkezi bir açıklama yaptıklarını, yaratılmaya çalışılan kamplaşmaya hayır dediklerini söyledi. Ülkenin dört tarafının cenazelerle sarsıldığını hatırlatan Kara, şiddette ısrarın sorunları çözmeyeceğini belirtti. Eğitim Sen olarak, özelleştirmeci, ırkçı, işgalden ve savaştan yana partilere oy vermeyeceklerini; barış, demokrasi ve kardeşlik için uğraşacaklarını söyledi. Mezarda emeklilik yasası ile anımsanan Yaşar Okuyan’ın, parti olarak CHP’ye geçmesini de hatırlatan Kara, CHP’nin nasıl bir sosyal güvenlik istediğinin buradan bile anlaşılacağını söyledi.
ÖDP İl Başkanı Murat Umay ise askerin talimatıyla şekillenen ve MGK emir komutası ile her şeyin dizayn edildiği bir süreçten geçildiğini söyledi. ÖDP olarak sol seçenek şiarı ile hareket ettiklerini belirten Umay, cüzdanla vicdan arasında halkın bir tercih yapacağını ve vicdanın sorunları çözecek solu işaret edeceğini belirtti.
Seçimlere tek liste ile gidildi. Şube Başkanı Kemal Arslan başkanlığında tek liste çıkarken, yönetim kuruluna Cebrail Dağhan, Alem Baş, Hasan Turşa, Mustafa Kocabey, Tufan Tercan, Veysel Simler ve Yüksel Toprak aday oldu. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçisi geleceğinden endişeli

SONRAKİ HABER

Seçimler tartışmalı geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...