11 Haziran 2007 00:00

Bağımsız adaylar coşkuyla karşılandı

İl Başkanı İzmir 2. No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTP İzmir İl Örgütü 1. Olağanüstü Genel Kurulu’nda bağımsız adaylar coşkuyla karşılandı.

Paylaş

İl Başkanı İzmir 2. No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTP İzmir İl Örgütü 1. Olağanüstü Genel Kurulu’nda bağımsız adaylar coşkuyla karşılandı. Kongreye katılan DTP’liler, yoğun alkış ile salona giren İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel ve 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Rollas’ı temsilcileri olarak meclise göndermek için söz verdiler.
Kardeş kavgasına sürüklemeyin
Kongreye bağımsız milletvekili adayları Tüzel ve Rollas’ın yanı sıra, DTP MYK Üyesi Selma Irmak, Parti Meclisi Üyeleri, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, SDP, Ege Göçder, Eşit Özgür Yurttaş Hareketi, TAYD-Der temsilcileri ile barış anaları katıldı.
Kongrede Konuşan DTP MYK Üyesi Selma Irmak, sadece Kürtler için değil bütün halklar için zor süreçlerden geçildiğini söyledi. “Yine yanı başımızda postal seslerini duyuyoruz. Yine Demokles’in kılıcı gibi başımızda sallanan muhtıralar yayınlanıyor” diyen Irmak, Genelkurmay’a “Yapmayın bu ülkeyi kardeş kavgasına sürüklemeyin. Bu yaklaşım herkese zarar verecektir. Bizim için tekrar karanlık günler anlamına gelecektir” diye seslendi.
Irmak, hükümete de başlatılan linç kampanyasına doğru giden girişimleri engelleme çağrısı yaptı. Bu çağrıların karşısındaki suskunluğun acizlik olduğunu belirten Irmak, “Siyaset cesur insanların işidir. Tayyip Erdoğan bu ülkenin demokrasisini korumaya cesareti yoksa hemen istifa etmelidir” dedi. Genelkurmay çağrısına karşı birlikte yaşama, demokrasiyi yüceltme eylemleri yapma çağrısı yapan Irmak, halkı bin umut adayları için tek yumruk olmaya çağırdı.
Barajı yıkıp aşacağız
İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel de son dönemde DTP yöneticileri üzerinde estirilen terör havasını kınadı, tutuklananların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. “Ne Başbakan, ne Genelkurmay Başkanı kendilerini öne koymuyorlar, halkı öne sürüyorlar. Bu sorumluluğu kendileri almak istemiyorlar. Sınır ötesi operasyonda topu birbirlerine atıyorlar” diyen Tüzel, “Ülkedeki halkların kimliğiyle, diliyle, örgütlenme, siyaset yapma hakkıyla, yönetme hakkıyla ‘ben de varım’ demesine tahammül edemediğiniz sürece bu sorun çözülmeyecek, yeni savaşlara yol açacaktır” diye konuştu. Tüzel, barışın ve umudun, Kürtlerin, Türklerin, bütün Türkiye emekçilerinin adayları olarak onurlu bir yola çıktıklarını ifade etti. Meclis kürsüsünde şiddete dayalı, silahla çözümsüzlüğü dayatan politikacıların maskelerini indireceklerini söyleyen Tüzel, “Sizler ister Kürt, ister Türk, ister Ermeni olun biz sizin barış taleplerinizin sesi olacağız. Biz kazanacağız, yüzde 10 seçim barajlarını yıkıp aşacağız. Çözümsüzlüğü dayatanların karşısına cesaretle çıkacağız ve göstereceğiz ki ülkenin batı kentlerinde de Kürtler ve Türkler kardeşçe, birlikte yaşayabiliyor, ortak hareket edebiliyor. Bizim mecliste olmamız bunun teminatı olacaktır” dedi.
Nereye çevirsen orayı devirir
Kongrede konuşan İzmir 2. Bölge bağımsız adayı Av. Mustafa Rollas, sadece kendi adına değil, İzmir F Tipi 2 Nolu Cezaevi’nde bulunan bin umut adayı Mehmet Muhdi Aslan adına da konuşma yaptığının altını çizdi.
Kürt sorununu file benzeten Av. Rollas, “Hangi yöne çevirirseniz orası altında kalır. Irak’ta Saddam devrildi. Bu yana çevirsen, Türkiye’yi devir. Yukarı çevirsen İran’ı aşağı çevirsen Suriye’yi devirir. Kaldı ki artık bu fil başsız değil. Onu da dikkate alın” dedi. Av. Rollas, “Biz irade temsil etmeye gidiyoruz. Kimse mecliste darbe yapmaya cesaret edemez” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Manisa’nın adayı tanıtıldı

SONRAKİ HABER

CHP sınır ötesi için Meclis’i zorluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...