12 Haziran 2007 00:00

Bir dönemin tanığı fotoğraflar

Karşı Sanat Galerisi’nde açılan “Kara Dumandan Bir Bulut” adlı fotoğraf sergisi, 1968-1972 yılları politik gençlik dönemini konu alıyor. Sergideki fotoğrafları derleyen Halil Koyutürk amacını

Paylaş

Karşı Sanat Galerisi’nde açılan “Kara Dumandan Bir Bulut” adlı fotoğraf sergisi, 1968-1972 yılları politik gençlik dönemini konu alıyor. Sergideki fotoğrafları derleyen Halil Koyutürk amacını; “1970’lerde kırılan gençlik, ülkesine sahip çıktı ve bedelini ağır ödedi. O dönemi bir şekilde bugün 20-30’lu yaşlardaki gençlere ulaştırmak gerekiyor” olarak açıklıyor.
Sergi, 1 Temmuz tarihine kadar İstanbul Beyoğlu’ndaki Karşı Sanat Galerisi’nde açık kalacak. Fotoğraf Sanatçısı Halil Koyutürk tarafından bir araya getirilen fotoğraflar, 1968-1972 yıllarında üniversitelerde yaşanan boykot olaylarından mahkemelerde yargılanan THKO ve THKP-C önder kadrolarına, güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesine, Kızıldere’de Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürülmesine kadar geçen sürecin belgesi niteliğinde.
Uzun süredir İsviçre’de yaşayan Fotoğraf Sanatçısı Halil Koyutürk, amacının 1970 politik gençlik olaylarını günümüze taşımak olduğunu söylüyor. Türkiye’de gençliğin askeri darbelerle politikadan uzaklaştırıldığını belirten Koyutürk, “1970’te kırılan gençlik, ülkesine sahip çıktı ve bedelini ağır ödedi. O dönemi bir şekilde bugün 20-30’lu yaşlardaki gençlere ulaştırmak gerekiyor” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Bilgi için: www.karsi.com
Tel: (212) 245 15 08
İnan Kızılkaya
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Mevlana ile Bach buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...