12 Haziran 2007 00:00

Medya kontrol altında!

Sabah’a el konması üzerine gazeteden ayrılan genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, okurlarına internet ortamında sesleniyor. “www.fatihaltayli.com.tr” adresinden yayın yapan siteyi açan Altaylı...

Paylaş

Sabah’a el konması üzerine gazeteden ayrılan genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, okurlarına internet ortamında sesleniyor. “www.fatihaltayli.com.tr” adresinden yayın yapan siteyi açan Altaylı, “Medya kontrol altında mı değil mi” başlıklı bir yazı yazarak, hükümetle medya ilişkilerini masaya yatırdı. Altaylı şöyle yazdı:
“AK Parti Hükümeti’nin medyayı kontrol altına alıp almadığı tartışılıyor hep.
Sadece son bir kaç günlük gelişmeler bile, medyanın tam anlamıyla kontrol altında olduğunu gösteriyor.
En önemli örnek Abdüllatif Şener’in tüm baskılara rağmen AKP’den aday olmaması.
Hükümetin en güvenilir ismi olarak bilinen, yolsuzlukların karşısında dimdik durduğu izlenimi veren üyesi “Aday olmayacağım” diyor.
Partide güçlü, vekillik, hatta bakanlık garanti.
Ama o çekiliyor.
İlaç için bir tek gazete bile “Ne oldu” diye tartımıyor. Bir tek gazeteci açıp sormuyor.
Bir muhabir sorup yanıtını almış olsa bile yayınlanmıyor.
Sizce neden?
Çünkü bu duruşun tartışılması bile AKP’ye zarar verir de ondan.
Şener’in Galataport başta olmak üzere pek çok tartışmalı, daha doğrusu şaibeli konuda imza atmadığı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’la ciddi sorunlar yaşadığı biliniyor.
Şener’in siyasetten “Şimdilik” çekildiği bir dönemde bunlar gündeme getirilmiyor, tartışılmıyor.
Konular deşilmiyor. AKP’nin seçime giderayak yara alması, şaibeli bir hale gelmesi istenmiyor.
Gazetecilerin şahit olduğu bazı olaylar, Başbakan’ın da içinde bulunduğu tartışmalar yayın yönetmenleri tarafından sayfalara koyulmuyor. Israr eden servis müdürlerine “Hesabı senden değil benden soruyorlar” yanıtı veriliyor.
Kimi meda kuruluşları kamuyla olan alacak ilişkileriyle, kimileri ise doğrudan hükümete bağlı kurumlar tarafından yönetildiği, kimileri ise varlık nedenlerini AKP ve onun çizgisine borçlu oldukları için çıtlarını çıkarmıyor, çıkaramıyorlar.
Bazı cılız muhalif haberler, yayın yönetmenlerinin köşe yazıları ile dengeleniyor. 23 Temmuz günü sandıktan çıkacak sonuca göre bu durum sürüp gidecek gibi görünüyor.” (MEDYA SERVİSİ)
‘Hilton baskısı’ iddiası

Akşam gazetesi de, Aydın Doğan’ın gazeteleri yoluyla hükümete Hilton için baskı yaptığını öne sürdü. Gazetenin manşetten verdiği habere göre, Anıtlar Yüksek Kurulu, Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Hilton oteli arazisine ‘çivi bile çakılamaz’ raporu verdi. Aydın Doğan ise medya gücünü kullanarak arazide milyar dolarlar değerinde evler yapmak istiyor. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Hulki Cevizoğlu Kanaltürk’ü karıştırdı

SONRAKİ HABER

Rıfat Ilgaz’ın doğduğu ev restore ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...