12 Haziran 2007 00:00

On binlerce bakkal kepenk kapattı

Süpermarket, hipermarket, grossmarket derken mahalle bakkalları bir bir kapanmaya başladıSanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, 2002-2006 yılları arasında 60 bin 938 ...

Paylaş

Süpermarket, hipermarket, grossmarket derken mahalle bakkalları bir bir kapanmaya başladı
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, 2002-2006 yılları arasında 60 bin 938 bakkal esnafının mesleğini bıraktığını belirterek ‘’Alışveriş merkezlerinin sayılarındaki artış, beraberinde bazı problemleri de ortaya çıkarmıştır’’ dedi. 1995 yılında 600 bin olan bakkal sayısı da 250 bine düştü. Meclis’te bir yıldan fazla süredir bekleyen Hipermarket Yasası yeni yasama dönemine kalırken, bakkal esnafın sorunlarına çözüm bulunamadı.
Coşkun, CHP Antalya Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu’nun bakkal esnafının sorunlarına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı. Coşkun, 2004-2006 yılları arasında Türkiye genelinde 60 bin 938 bakkal esnafının mesleğini bıraktığını bildirdi. Coşkun, Antalya Esnaf ve Sanatkar Sicil Müdürlüğü’nün verilerine göre de aynı dönemde Antalya’da kapanan bakkal sayısının 2 bin 420 olduğunu belirtti. Coşkun, 1990’lı yılların başlarında ivme kazanan marketleşme süreci ile birlikte, her türlü ihtiyaç malzemesinin satıldığı alışveriş merkezlerinin sayılarındaki artışın çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini söyledi. Bu sorunların giderilmesi için büyük mağazaların kurulmaları, ticari faaliyette bulunmaları ve denetlenmelerine ilişkin düzenlemeleri içeren Mağazalar Kanunu Tasarısı’nın, 24 Şubat 2006’da TBMM’ye gönderildiğini anımsattı. Coşkun, tasarının tüketici haklarına, modern kentleşmeye ve rekabet şartlarına olumlu katkı sağlaması için valiliklerden belediyelere, işadamlarından sendika ve sivil toplum örgütlerine kadar geniş bir kesimden görüş alındığını anımsattı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EGO’nun satışına ‘Köşk’ten onay

SONRAKİ HABER

‘Telekazık’ı durdurma kararına uyulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa