12 Haziran 2007 00:00

Mücadele çağrısı yapıldı

DİSK/Tekstil Gaziantep Şubesi 4. Olağan Kongresi önceki gün Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleştirildi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin de katıldığı kongreye, CHP milletvekili adayları, EMEP, DTP

Paylaş

DİSK/Tekstil Gaziantep Şubesi 4. Olağan Kongresi önceki gün Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleştirildi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin de katıldığı kongreye, CHP milletvekili adayları, EMEP, DTP, Eğitim Sen ve DİSK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda konuk destek verdi.
Şube Başkanı Muzaffer Subaşı, Başpınar’da işkolundaki ağır çalışma koşullarından ve Antep’in teşvik dışı kalmasından dolayı birçok patronun fabrikalarını kapatıp gitmesinden yakınarak, “Son birkaç ay içinde 20 binden fazla işçi işten atıldı, 5 bin kişi ücretsiz izinde. Örgütlü olduğumuz Akteks dışında 4 ikramiyenin kaldığı bir tek fabrika kalmadı. 12 saat ve pazar günü de zorunlu olmak üzere işçiler 600 YTL’ye çalıştırılıyor” dedi. Subaşı, seçimlerde işçilerden ve emekten yana olanların yanında olacaklarını söyledi. Subaşı kongreden sonra Başpınar’da örgütlenmek için seferber olacaklarını bildirdi.
Süleyman Çelebi de son günlerdeki asker cenazelerini hatırlatarak, çatışmaların artık son bulmasını ve sorunun barışçıl ve onurlu bir şekilde çözülmesini isteyerek “Türk ve Kürt ulusunun kardeşçe bir arada yaşadığı bir ülke inşa etmeliyiz” dedi. Çelebi, muhtıralara da değinerek, “Askerin siyasete müdahalesine, darbecilere karşıyız” diye konuştu. Çelebi, seçimlerle ilgili olarak 14 Haziran’da Başkanlar Kurulu’nu toplayarak hangi partileri destekleyeceklerine karar vereceklerini belirtti.
CHP Gaziantep 1. sıra Milletvekili Adayı Yaşar Ağyüz Meclis’te Antep’in ve işçilerin sorunlarına eğilecekleri sözünü verdi.
EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen ise Antep’te eski bir sendikacı ve emekli bir işçi olan bağımsız aday Vakkas Dalkılıç’ı desteklediklerini söyledi. Türkmen, “’İşçilerin yanındayız’ demek yetmez. İşçilerin yanında olmak Antep’in en büyük ve işçi hakları konusunda en acımasız patronlarına tereddüt etmeden karşı çıkabilmeyi, işçilerle birlikte mücadele etmeyi gerektirir. Hem işçiyle, hem patronla dost olunmaz” diye konuştu. İşçilere sendikaları ile birlikte işyeri işyeri tüm işçileri birleştirecek bir mücadeleyi örmeye çağıran Türkmen, aksi halde kim iktidar olursa olsun işçilerin yaşamının değişmeyeceğine dikkat çekti. Türkmen işçileri, mücadelelerinde yanlarında olacak ve Meclis’te onların sözcülüğünü yapacak adayları desteklemeye çağırdı.
115 delegenin oy kullandığı ve Muzaffer Subaşı’nın başkanlığa getirildiği seçimler sonunda yönetime şu isimler getirildi: Selim Bayraktar, Kadir Çekirge, İbrahim Karaca, Abdülrezzak Demirci, İlhan Kıyançiçek, İbrahim Çelik, Cuma Candemir ve İdris Önel. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Sözleşmeli personel kadrolarına geçmeyin’

SONRAKİ HABER

Akyıl işçisi AKP’yi bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...