12 Haziran 2007 00:00

Cenaze törenlerinde hükümet protesto edildi

PKK’nin yola döşediği mayını patlatması sonucu yaşamını yitiren Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve Er Hasan Güreşen’in cenazeleri dün memleketlerinde toprağa verildi

Paylaş

PKK’nin yola döşediği mayını patlatması sonucu yaşamını yitiren Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve Er Hasan Güreşen’in cenazeleri dün memleketlerinde toprağa verildi. Ankara ve Manisa’daki törene katılan hükümet üyeleri protesto edildi.
Yarbay Melih Gülova’nın toprağa verildiği Manisa’da esnaf işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı. Cenaze törenine katılmak üzere kente gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, protesto edildi. Cenazeye katılanlar, “Arınç dışarı”, “Hainler dışarı”, “Askere uzanan eller kırılsın” sloganları attı.
Ankara’da toprağa verilen Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu için Kocatepe Camii avlusunda cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Törende Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve kuvvet komutanları vatandaşlar tarafından alkışlanırken, AKP’li bakanlar sert tepki ile karşılaştı. “AKP dışarı” sloganlarının atıldığı törende AKP’li bakanlar uzun süre protesto edildi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de törende protesto edilmedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler kendi politikalarını yapmalı

SONRAKİ HABER

Yüzde 10 barajının sonucu 764 bağımsız aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...