13 Haziran 2007 00:00

SEKA’lılar AKP’yi sandıkta cezalandıracak

2002 genel seçimlerinde SEKA işçileri, büyük çoğunluk olarak AKP’yi desteklediler. Siyasi yapı itibariyle sağ görüşe yakın olan işçiler, seçim çalışmalarında faal bir rol oynadılar.

Paylaş

2002 genel seçimlerinde SEKA işçileri, büyük çoğunluk olarak AKP’yi desteklediler. Siyasi yapı itibariyle sağ görüşe yakın olan işçiler, seçim çalışmalarında faal bir rol oynadılar. Selüloz-İş Şube, İşyeri Temsilciliği, AKP seçim büroları gibi çalıştı.
İşçiler seçim çalışmalarında aktif bir rol oynadılar. Beklentileri, seçimden sonra destekledikleri adamların iktidara gelip SEKA’yı kapatmaması ve bu fabrikadan emekli olmak istemeleri yönündeydi. Zaten bir işi ve bir düzeni olan SEKA işçisi, başka bir beklenti içinde olmadı.
Ama AKP de, diğerleri gibi kendilerini Ankara’ya gönderenlerin bir kısmını oluşturan ve seçim öncesi söz verilen SEKA işçisini unuttu. Bu yüzden de SEKA işçisi, normal bir kızgınlığın dışında adeta kin duyarak eylemlerine başladı. Özellikle Başbakan’ı çok seven ve tüm imkanlarıyla seçim öncesi AKP için çalışan şube başkanı bile çok güvendiği insanların bu hareketi karşısında büyük bir öfke ve hayal kırıklığı içinde eylemlere başlamıştı.
Tüm bu gelişmelerden sonra SEKA işçisi ilk şaşkınlığı atlatınca, yanlış insanlara güvendiklerini anladı. Şaşkınlık geçince de bunun yerini öfke, aldatılmışlık duygusu ve mücadele azmi aldı.
SEKA bizim için sadece bir fabrika değildi. Bunu SEKA’lı olmayanların anlaması imkansız. Çünkü bizler, daha 15 yaşında çıraklık eğitimi ile SEKA’ya girdik. Biz orada çalışmıyorduk, orada büyümüştük ve orada yaşıyorduk. O yüzden gelen darbenin şiddeti çok büyük oldu ve bunu AKP’liler anlamadı. Ve bu yüzden, intikamımız da darbenin büyüklüğüyle orantılı olarak büyük olacak. Bunu eylem zamanında; AKP’li bakanları, milletvekillerini İzmit’te yaşayamaz, dolaşamaz hale getirerek göstermiştik. Şimdi gene aynı işi yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu işçi sınıfına, bize desteğe gelen herkese ve en önemlisi kendimize verdiğimiz bir sözdür. Ve SEKA’lıyı tanıyanlar bilir ki SEKA işçisi sözünü tutar.
Bu yaşananlardan sonra işçilerin bence, bir partinin peşinden giderken verilen vaatlere değil parti tüzüğüne ve programına, seçilmek için aday olmuş insanların aday olma sebeplerine, daha önceden siyasi hayatlarında ülke ve halkları için ne yaptıklarına ve de sınıf bilincine sahip olup olmadıklarına bakması şarttır. Yoksa daha nice SEKA’lar yaşanır. Çünkü ülkemizde maalesef siyasilerin çoğu, insanlarımızı seçimden seçime hatırlanacak bir oy deposu olarak görmüşlerdir.
Gerçi konuyla alakası yok ama sendika şube, genel merkez ve de konfederasyon başkanlarının da, işçi gibi yanlış fikirlere kapılıp yanlış parti ve insanların peşinden gitmesi de işçi sınıfının ensesinde patlayan yumrukların daha kuvvetli vurulmasını sağlamıştır. Bazısı isteyerek bazısı istemeyerek buna sebep olurlar.
Sözün kısası SEKA İzmit işçisi, AKP’ye oy verdiği için çok pişmandır ama iş işten geçmiştir. Bundan sonra yapacağı, sadece sandıkta cezalandırmaktır. Ama yine yanlış bir partinin ve düşüncenin peşinden gitmeden bunu yapması gerekmektedir. Bunun yolu da birdir ve bu gazeteyi okuyan herkes, çözümün kimde olduğunu görmektedir. Dilerim bundan sonra kimse SEKA işçisi gibi aldatılmaz.
Hâlâ SEKA’lı bir işçi (İZMİT)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 6

SONRAKİ HABER

Hayat için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...