13 Haziran 2007 00:00

İşçiler hakları için eylerde

Çatalca’da kurulu bulunan Uki Tekstil işçileri, ücretlerini ödemeyen patrona ve sorunlarıyla ilgilenmeyen sendikacılara karşı iş bıraktı. TEKSİF Avcılar Şube’ye üye olan işçiler, 5 aydır paralarının ödenmediğini ve mağdur...

Paylaş

Çatalca’da kurulu bulunan Uki Tekstil işçileri, ücretlerini ödemeyen patrona ve sorunlarıyla ilgilenmeyen sendikacılara karşı iş bıraktı. TEKSİF Avcılar Şube’ye üye olan işçiler, 5 aydır paralarının ödenmediğini ve mağdur olduklarını söylediler.
Yaklaşık 700 işçinin çalıştığı fabrikada, daha önce de ücretler gecikmeli olarak ödeniyordu. Hak ettikleri primleri, ücretleri alamadıkları için iş bırakmak zorunda kaldıklarını belirten işçiler, fabrikanın hacizli olduğu yönünde söylentilerin de kendilerini tedirgin ettiğini kaydettiler. TEKSİF yöneticilerinin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten işçiler, sendikanın TİS imzalıyor olmasına rağmen hâlâ asgari ücret aldıklarını kaydettiler.
Sendika sahip çıkmıyor
Sendika yöneticilerinin, yaşadıkları sorunlar karşısında duyarsız kaldıklarını ve işçilerin haklarını korumadıklarını belirten işçiler, “Sadece koruyamıyor demek doğru değil, korumuyor demek daha doğru olur. Biz, sendikacılarımız bize sahip çıksın diye üye olduk, oysa onlar, bizi hep patronla karşı karşıya bırakarak aradan çekiliyorlar. Tüm işçilerden imza topladık; bu sendikacıları istemiyoruz, bize sahip çıkmayan sendikacıların bizimle işi olmaz” dediler.
Hazır giyim, takım elbise, mont, gömlek, pardösü, kaban, pantolon, kravat üretimi yapan fabrika 1983 yılında kuruldu. Türkiye’de 36 satış mağazası, yurtdışında 10 mağazası ile birlikte toplam 46 mağazaya sahip olan fabrika, üretiminin yüzde 85’ini ihraç ediyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Dostel işçisi kazandı

SONRAKİ HABER

200 milyon çocuk sömürü altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...