13 Haziran 2007 00:00

Tuncay’ı ikna edemedik

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iç transferde henüz anlaşamadıkları Tuncay Şanlı’nın Avrupa’da futbol oynamak istediğini söyledi.Yıldırım, İstanbul Erkek Lisesi’nde katıldığı panelde öğrencilerin sorularını...

Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iç transferde henüz anlaşamadıkları Tuncay Şanlı’nın Avrupa’da futbol oynamak istediğini söyledi.
Yıldırım, İstanbul Erkek Lisesi’nde katıldığı panelde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Tuncay ile ilgili bir soru üzerine Başkan Yıldırım, “Tuncay 5 yıldır Fenerbahçe’de oynuyor ve kaptanlık mertebesine ulaşan bir oyuncumuz. Kalması için de yöneticilerimiz, menajeri ve kendisiyle yaptıkları görüşmelerde ekonomik olarak da şartları zorlayarak gerekeni yapmıştır. Ama Tuncay’ın düşüncesi Avrupa’da futbol oynamaktır” diye konuştu.
Yıldırım, şunları söyledi: “Geçen hafta Tuncay ile görüştüm. Büyüğü olarak neler yapması gerektiğini anlattım. 5 yıl sonra Fenerbahçe’de belki de Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Can Bartu, Lefter gibi idol olacağını söyledim. 5 yıl sonraki futbol hayatında da hep Fenerbahçeli Tuncay olarak anılacağını anlattım. İyi düşünmesi gerektiğini söyledim. Ama o Avrupa’ya gitmek istediğini söyledi. ‘Hangi takıma gideceksin?’ dedim. ‘Birmingham’a gitmek istiyorum’ dedi. ‘Avrupa’da oynuyor mu, UEFA’da oynuyor mu, yok. O zaman nasıl Avrupa bu? Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde UEFA’da oynama şansı var. 1 sene daha kal. Daha sonra hep birlikte senin daha büyük bir kulüpte oynamanı sağlarız’ dedim. 2 gün düşünmek istediğini söyledi. Ama bu 2 günlük gelişmelerin neticesinde aynı fikirde olduğunu anlıyorum. Kendisi çalışmalarını yapıyor. Birmingham ve Manchester City ile görüşüyor. Onlarla yaptığı görüşmelerden netice alamazsa burası onun yuvasıdır. Kalabilir diyeceğiz ve kalacaktır. Ama ilk düşüncesi Avrupa’ya gitmek.”
Aziz Yıldırım, transferde Roberto Carlos ve Wederson’u takıma kattıklarını belirterek, “Ali Bilgin’i de istiyoruz, çalışmalar sürüyor. Onun dışında Türkiye’de transfer edeceğimiz oyuncu yok. Kayserispor zaten futbolcu satmayacağını açıkladı” diye konuştu.
G.saray’ın cezası
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili Galatasaray’ın aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezası konusundaki görüşünün sorulması üzerine de, “Önemli olan 5 maç değildir, alınan karardır. Karar maalesef geç alınmıştır. Danimarka-İsveç maçından 3-4 gün sonra karar alındı. Galatasaray maçı 1 ay önce oldu yeni karar alındı. Bu yanlıştır. Hemen 2-3 gün sonra karar alınmalı. Burada hata yaptılar. Bu hatalarla devam ederlerse bu federasyonun işi çok zor olur. Önce bu kurulların ya değişmesi, ya da güven oyu alması gereklidir. Yoksa bu tartışmalar Türkiye’de devam edecektir” diye konuştu.
‘Alex ile anlaştık’
Aziz Yıldırım, iç transferde Brezilyalı futbolcuları Alex De Souza ile her konuda anlaşmaya vardıklarını söyledi.100. yılda tüm branşlarda şampiyon olmayı hedeflediklerini anlatan Aziz Yıldırım, “Futbolda 2 kupa almak istiyorduk. 1’ini alamadık. Voleybol ve Türkiye Kupası hariç tüm hedeflerimizi yerine getirdik. Artık amacımız sadece Türkiye’de başarı değil, Avrupa’da sürekli başarı yakalamaktır” şeklinde konuştu.
Yıldırım, Fenerbahçe’nin Türk sporunun lokomotifi olduğunu belirterek, “Fenerbahçe’nin hedefleri büyüktür. Bu hedefler Türkiye içinde kalmamalıdır. 2008’de Pekin’de yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda sporcularımız olacak. 2012’deki olimpiyatlarda Fenerbahçeli sporcular inanıyorum ki tarih yazacaklar” dedi.
“Fenerbahçe son 4 senenin aslında 4’ünde şampiyon olmuştur. Geçen yılki şampiyonluğu nasıl kaçırdığımızı ve elimizden alındığını hepiniz biliyorsunuz” diyen Yıldırım, geçmişte Avrupa’da tanınmayan takımlara yenildikleri halde, şimdi Avrupa’nın önde gelen takımları ile başa başa mücadele etiklerini vurguladı.
Yıldırım, eleştiriler alan Edu ve Lugano’ya İtalya’nın 2 büyük kulübünden teklif geldiğini söyledi. Başkan Yıldırım, teklif gelmesine rağmen bu oyuncuları bırakmayacaklarını ifade etti.
Federasyona güvenoyu önerisi
Türk futboluna yön verenlerin, herkese eşit mesafede, diyaloğa açık ve şikayetleri dinleyen bir ekip olması gerektiğini belirten Yıldırım şöyle devam etti: “Federasyon, kurulları ile birlike güven vermemektedir. Futbolun başındaki yönetim, tüm kulüplerin birbirleriyle kavga etmesine çanak tutmuştur. Herkese eşit davranmazsanız olmaz. Federasyonun yapması gereken kurullarını yeniden oluşturması ve Haziran ayındaki mali genel kurulda, güvenoyu için kongre yapması gerek. Yoksa geçmişte yaşananlar devam edecektir.”
Yabancı konusu
Yabancı futbolcu konusunda da Yıldırım, şu görüşleri dile getirdi: “Avrupa’da İtalya, Almanya, İspanya, İngiltere ve diğerleri; hiçbirinde yabancı futbolcu kısıtlaması yok. Yalnız İngiltere’de milli kıstası var. Türkiye’de bu kısıtlamaya devam eder, altyapıları iyi oluşturamazsanız, Avrupa’da başarıyı yakalayacak takımları oluşturamazsınız. Dünya globalleşti. Almanya’da zenci bir oyuncu milli takımda oynayabilmekte. Hollanda’da beyaz oyuncu göremiyorsunuz milli takımda. Fransa da öyle. Yabancı oyuncu serbest bırakılmasından yanayız.”
İç transfer
Yıldırım, iç transferde Volkan ve Rüştü ile görüşmelerin sürdüğünü, büyük ihtimalle 2 kalecinin de takımda kalacağını belirterek, “Mehmet Yozgatlı’ya da teklif sunduk, bekliyoruz. Bir ücret politikamız var ve bunu futbolculara deklare ettik. Kalmalarını arzu ediyoruz, ama kulübe de yük bindirmek istemiyoruz” dedi.
Aziz Yıldırım, Avrupa Kupası maçlarının D-Smart’tan yayınlanacak olması ile ilgili bir soruya, “Bizim UEFA ve Türkiye Kupası haklarını Saran şirketine satmıştık. Bu sene bitiyor sözleşmemiz. Bu maçları D-Smart’a satan Saran grubu. Önümüzdeki dönem için konuşma yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yılı almak isteyen kuruluşlar var, ama şartımız Fenerbahçe TV’den de yayınlayacak olması” diyerek sözlerini tamamladı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

G.Saray, İsveçli Linderoth ile anlaştı

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...