13 Haziran 2007 00:00

Protestoya jet inceleme

Asker cenazelerinde hükümete karşı yükselen tepkilere jet hızıyla önlem alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın cenazelerdeki protestolarla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

Paylaş

Asker cenazelerinde hükümete karşı yükselen tepkilere jet hızıyla önlem alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın cenazelerdeki protestolarla ilgili inceleme başlattığını açıkladı. TBMM Başkanı Bülent Arınç ise provokasyonu yapanların, kameralarla tek tek tespit edildiğini belirterek içlerinde bazı parti yöneticileri, bazı sendika ve derneklerin başında bulunanlar ile az sayıda kamu görevlisi bulunduğunu söyledi.
Önceki gün Ankara ve Manisa’da düzenlenen asker cenazelerinde hükümet aleyhine sloganlar atılmış, Arınç, memleketi Manisa’da çevik kuvvetle korunmuştu.
İşaretlerinden anlaşılıyor
Asker cenazelerindeki protestolara tepki gösteren ve protestoları yapanları ‘görevlendirilen kişiler’ olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, “Bu terbiyesizliği yapmış olanlar görevlendirmeyle oraya geliyorlar” dedi.
“Bu kişilerin işaretlerinden vesairesinden ne olduğu anlaşılıyor. Belli bir parti değil; belli partiler, yani bir tane parti yok, birkaç parti” diyen Erdoğan, “Çünkü çekilmek istenen bir şey var. Oraya da örgütümüzün asla çekilmesini istemiyoruz” dedi. Başbakan Erdoğan, cenazelerdeki protestolarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nın inceleme başlattığını bildirdi.
Saygısızlık yaptılar
TBMM Başkanı Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara ve Manisa’daki gösterileri ‘siyasi veya hakaret amaçlı’ olarak niteleyerek “Fevkalade yanlış ve çirkin” olarak değerlendiren Arınç, provokasyonu yapanların, kameralarla tek tek tespit edildiğini belirterek içlerinde bazı parti yöneticileri, bazı sendika ve derneklerin başında bulunanlar ile az sayıda kamu görevlisi de bulunduğunu söyledi.
Manisa’da cenaze törenine gittiğini, belli program dahilinde kendisini, hükümeti veya başka kurumları hedef alarak çirkin bazı yakıştırmalarda bulunulduğunu belirten Arınç, “Ben şehidimize, görevimi sonuna kadar yaptım. Tabutunun önünde bekledim, cenaze namazında hazır bulundum. Bütün çirkin sözlere ve hakaretlere rağmen görevimi sonuna kadar yerine getirdim. Cenaze top arabasına konuluncaya, kabristana gidinceye kadar generallerimizle birlikte cenaze başında durdum” diye konuştu.
Arınç, Manisa Müftüsü’nün ikazlarına rağmen Kuran ve ezan okunurken bile yuhalamaların sürdüğünü ifade ederek “Demek ki amaçları, şehide saygı veya şehide görev değildi. Onlar siyasi içerikli bir gösteri yapmak istediler. Bunları yapanların bir kısmı, herkesin çok iyi bildiği bir siyasi partinin el işaretlerini yapanlardı. Bir kısmı da son zamanlarda belli bir organizasyon içinde olduğunu bildiğimiz kurumların içerisindeki birkaç kişiydi. Rahatlıkla söyleyebilirim ki beni çok iyi bilen Manisalılar, benim de kendilerini çok iyi tanıdığım Manisalılar, bu çirkinliklerin içerisinde değildi. Bunların çok büyük bir kısmı, dışarıdan özel olarak getirilmiş, motorize ekiplerdi. Söyleyecekleri sloganları biliyorlardı ve görevleri sadece bağırmaktı. Şehidimize en büyük saygısızlığı onlar yaptılar” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

EMEP adayları tanıtılıyor

SONRAKİ HABER

Sarkozy’nin ilk yasa tasarısı göçmenlere karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...