13 Haziran 2007 00:00

Bağımsız adaylara coşkulu karşılama

Seçim çalışmalarını yoğunlaştıran “bin Umut” bağımsız adayları, gittikleri yerlerde coşkuyla karşılanıyorlar. Bazı illerde ise adayların hangi seçim bölgelerinden seçime katılacağı da belli olmaya başladı

Paylaş

Seçim çalışmalarını yoğunlaştıran “bin Umut” bağımsız adayları, gittikleri yerlerde coşkuyla karşılanıyorlar. Bazı illerde ise adayların hangi seçim bölgelerinden seçime katılacağı da belli olmaya başladı
Adana
Yurtdışına bazı görüşmeler için giden Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, dönüşünde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. DTP, EMEP yöneticilerinin yanı sıra Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven ile Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser’in de yer aldığı karşılama konvoyu, D-400 Karayolu’ndan şehir merkezine girdi. Atılan şehir turu ile halkı selamlayan Gür, DTP İl Binası’nda açıklama yaparak bağımsız adayların demokrasiden yana olan herkesin adayı olacağını, “Bin Umut Adayları” olarak önemli bir görev üstlendiklerini söyledi. Gür, “Türkiye’de her dilden ve her etnikten insanları sembolize ediyoruz. İnanıyoruz ki bunu Meclis’te göstereceğiz” diye konuştu. Gür’ün ardından birer konuşma yapan Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven ile Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser, bağımsız adayların kazanması için her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade ettiler.
Diyarbakır
DTP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğulları, “Bin Umut Adayları” için bölge örgütleme koordinasyonu ile toplantı yapacaklarını duyurarak bugün, adayların bölgelerine giderek çalışma programı çıkaracaklarını kaydetti. Öte yandan adaylarının hangi bölgelerde seçime gireceği de netleşti. Birinci bölge olan Bağlar Beldesi’nde Aysel Tuğluk, 2’inci bölge Bismil, Çınar İlçeleri ile Çarıklı, Bağıvar ve Özerkli Beldeleri’ni de kapsayan Yenişehir Beldesi’nde Akın Birdal, 3’üncü bölge Silvan, Hazro, Lice, Kulp, Hani ve Kocaköy ilçelerininde dahil olduğu Suriçi Beldesi’nde Gülten Kışanak ve Dicle, Ergani, Çermik, Çüngüş ile merkeze bağlı tüm köyleri kapsayan Kayapınar Beldesi’nde ise Selahattin Demirtaş’ın yer alması kararlaştırıldı.
Şanlıurfa
Şanlıurfa Bin Umut bağımsız adayları da, ziyaret ettikleri Ceylanpınar ilçesinde mor bayraklarla karşılandı. Adaylar İbrahim Binice ve İbrahim Ayhan, kalabalık bir konvoy ile Ceylanpınar ilçesine gelerek, aralarında Belediye Başkanı İsmail Arslan, DTP yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi tarafından mor bayraklarla karşılandı. Kendilerini tanıtan adaylar, şimdiye kadar Kürtlerin kirli siyasetle yönetildiklerini ve kimlikleri, kültürleri ve dillerinin her zaman yok edilmeye çalışıldığını vurgulayarak Meclis’e girdikleri takdirde halkın hizmeti için çalışacaklarını söylediler.
Şırnak
Şırnak adayları Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır ve DEP eski Milletvekilli Selim Sadak için de İdil İlçesi’nde yüzlerce araçlık oluşturuldu. Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, DTP İl Başkanı İzzet Belge ile birlikte adaylar, DTP İlçe binasına gitti. Daha sonra konvoy, Silopi’ye doğru hareket etti. Alkış ve zılgıtlarla uğrulanan konvoy, Silopi ilçe merkezinde tur attı.
Van
Van’da da bağımsız adayların seçim bölgeleri belirlendi. Fatma Kurtulan, Van merkez ve Bostaniçi beldesinde; Saim Kartal, Erçiş, Çaldıran, Muradiye ve Van merkez köylerinde; Özdal Üçer ise Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Edremit, Gürpınar, Başkale, Saray ve Özalp ilçelerinde çalışma yürütecek.
DTP vekil atayacak

DTP Parti Meclisi (PM), 13 Haziran’da DTP Genel Merkezi’nde bir araya geliyor. Toplantının temel gündemini, bağımsız adaylık nedeniyle yetkili kurullarda yaşanan istifaların yarattığı boşluk oluşturuyor. Toplantıda, adaylık nedeniyle görevinden istifa eden eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un yerine vekil atamalarının yapılması bekleniyor.(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Şemdinli Davası yeniden Van’da

SONRAKİ HABER

Sınır ötesine soğuk bakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa