13 Haziran 2007 00:00

Uyarı var önlem yine yok

Kene ısırması sonrası oluşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında yetkililer bilgi vermekle yetiniyor ancak, önlemler yetersizliğini koruyor.

Paylaş

Kene ısırması sonrası oluşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında yetkililer bilgi vermekle yetiniyor ancak, önlemler yetersizliğini koruyor. Kene çeşitlerine kadar bilgilendirici açıklamalar yapan yetkililer somut bir önlem almıyor.
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen toplantıda, KKKA hastalığı hakkında bilgi verildi. Atatürk İş Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Aydın ve Tarım İl Müdürü Yardımcısı Veteriner Hekim Rıfat Coşkun konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tarım İlçe Müdürü Dursun Okur, 2002 yılında Tokat, Çorum, Sivas ve Samsun’un iç kesimlerine de KKKA hastalığını taşıyan kene vakalarına rastlanması ve Vezirkoprü’nün de risk altında bulunması nedeniyle yöre insanını bilgilendirmek için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Aydın ise, “Türkiye, kene faunası yönünden çok zengindir. Bu türlerin yüzde 90’ı, Türkiye’de var. Türkiye’de kene bulunmayan hiçbir yer yok. KKKA ölümcül bir hastalık olduğundan kenelerle etkili bir şekilde mücadele edilmelidir” dedi.
Toplantıda yapılan diğer konuşmalarda ise ilaçlamanın önemli olduğuna, ancak ilaçlamayla keneleri tamamen yok etmenin mümkün olmadığına dikkat çekildi. (Samsun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da “Live Earth” konseri

SONRAKİ HABER

Bugün git iki yıl sonra gel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa