13 Haziran 2007 00:00

Ankara’yı sağanak yağış vurdu

Ankara’da önceki akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle çoğunluğu Çankaya’da olmak üzere 130 ev ile Balgat Endüstri Meslek Lisesi’ni su bastı.

Paylaş

Ankara’da önceki akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle çoğunluğu Çankaya’da olmak üzere 130 ev ile Balgat Endüstri Meslek Lisesi’ni su bastı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, kent genelinde etkili olan yağışlarda can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Kurutuz, su baskınına uğrayan evlerden 110’unun Çankaya bölgesinde bulunduğuna işaret ederek, “Giriş ve bodrum katlarındaki apartman dairelerini de su bastı fakat sağanak yağış sonucu, genellikle Çankaya’nın Aşağı Öveçler Mahallesi 113. Sokak’ta bulunan ve dere yatağına inşa edilen gecekondular su aldı” açıklamasında bulundu.
Bu arada, yağışlardan en çok zarar gören Aşağı Öveçler Mahallesi 113. Sokak sakinleri, evlerini temizlemeye çalışıyorlar.
Mahalle sakini Muhammet Taneekin, sabaha kadar süren yağış nedeniyle evinin ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Taneekin, daha önceki yağışlarda da evini su bastığını ifade ederek, maddi durumu yetersiz olduğu için başka bir yere taşınamadığını söyledi. Su ve çamur içindeki evinde barınmasının mümkün olmadığını dile getiren Taneekin, kalacak başka yeri de olmadığını kaydetti. Taneekin, mahalle sakinlerinin Ankara Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinden yardım beklediklerini dile getirdi.
Hiçbir yetkilinin ve yardımseverin kendilerine ulaşmadığını öne süren Taneekin, “Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan doğal afetlere devlet ve Türkiye’deki yardım kuruluşları yardım elini uzatıyor. Başkentin göbeğinde yaşanan felakette mağdur olanlara kimsenin elini uzatmamasına anlam veremiyorum” dedi.
Tarım alanları zarar gördü
Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde de sağanak yağışın yol açtığı sel ekili tarım alanlarına zarar verdi, bir köprüde büyük hasar meydana geldi.
Sel, Yeşilyazı ve Sarimbey köylerinde buğday, kanola ve kavun tarlalarına zarar verdi. Sel sularından zarar gören Sarıkızlı ile Ağaylı köyleri arasındaki köprü çöktü. Sulakyurt Çayı kenarında çadır kuran mevsimlik işçilerin çadırları ve eşyaları da selden zarar gördü. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Otomobil mezarları oldu

SONRAKİ HABER

Su israfına halktan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...