13 Haziran 2007 00:00

ÖSS için geri sayım

Üniversitelerde okumak isteyen adayların katılacağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 17 Haziran Pazar günü yapılacak.

Paylaş

Üniversitelerde okumak isteyen adayların katılacağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 17 Haziran Pazar günü yapılacak.
Sınava, 1 milyon 640 bin 259 aday katılacak. Adayların, sınav günü, en geç saat 08.45’te sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka sınav giriş ve kimlik belgesi fotoğraflı, resmi onaylı özel bir kimlik belgesi ile bir fotoğraflarını bulundurmaları gerekiyor.
Sınav saat 09.30’da başlayacak ve tek oturumda 195 dakika sürecek.
Sınavda, 30’ar soruluk toplam 8 test yer alacak. Ön lisans programlarını tercih edecek adayların ilk 4 testi yapmaları yeterli olacak. Lisans programlarını tercih edecek adayların ise bu 4 teste ek olarak, alanları doğrultusundaki 2 testi daha yapmaları gerekiyor.
Sınav sonuçları
Sınav sonuçları, temmuz ayının son haftasında açıklanacak. Sınavın 120 soruluk ilk kısmını yanıtlayan, yani EA-1, Söz-1 ve Say-1 puanı olan adaylar, meslek yüksekokullarını (sınavsız geçişten sonra boş kalan kontenjanlara yerleşebilmek için), Açıköğretim ön lisans programlarını, Açıköğretim lisans programlarını (İngilizce öğretmenliği hariç) ve özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.
Say-2, Söz-2 ve EA-2 puanları da mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların kendi alanlarındaki ek puanla girilen yükseköğretim programları ile Açıköğretim haricindeki 4 ve daha fazla yıllık lisans programlarına giriş amacıyla kullanılacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

En tatlı tedavi

SONRAKİ HABER

Otomobil mezarları oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...