13 Haziran 2007 00:00

Zirveden ‘uyum’ açıklaması çıktı

Son dönemde artan asker ölümleri, saldırılar ve Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyona ilişkin söylemler üzerine, Başbakan Erdoğan’ın çağrısı ile Başbakanlık’ta toplanan güvenlik zirvesinden, “uyum” açıklaması çıktı.

Paylaş

Son dönemde artan asker ölümleri, saldırılar ve Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyona ilişkin söylemler üzerine, Başbakan Erdoğan’ın çağrısı ile Başbakanlık’ta toplanan güvenlik zirvesinden, “uyum” açıklaması çıktı.
Dün saat 17.00’de başlayan zirve için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, saat 16.50’de birlikte geldiler. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Osman Güneş de katıldı.
Toplantıya, daha önceki benzer toplantıların aksine Emniyet Genel Müdürü ve MİT Müsteşarı gibi güvenlikle ilgili üst düzey bürokratlar dahil edilmedi. Toplantıya bakan düzeyindeki katılım da sınırlı tutuldu.
2 saat 45 dakika süren zirveden ilk ayrılan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve diğer komutanlar oldu. İçişleri Bakanı Güneş ve Dışişleri Bakanı Gül’ün de onar dakika ara ile ayrılmasının ardından Başbakanlık’tan zirveye ilişkin yazılı bir açıklama geldi.
Zirveye kimlerin katıldığının sayıldığı açıklamada, “Bölücü terör örgütünün faaliyetleri ile mücadele başta olmak üzere genel güvenlik konuları ele alınmıştır” denildi. “Terörle mücadelenin ülke gündemindeki en öncelikli konu olduğunun bir kez daha teyid edildiği” vurgulanan açıklamada, bu konunun tüm çıkarların ve her türlü siyasi mülahazaların üstünde olduğu hususunda kimsenin kuşkusu bulunmaması gerektiğinin kaydedildiği ifade edildi. Açıklamada, “halkımızın terör eylemlerine karşı her zaman birlik ve beraberlik içinde olduğunun görüldüğü memnuniyetle not edilmiş ve dayanışma ruhunun ve kararlılığının devam ettirilmesinin önemine dikkat çekilmiştir” denildi.
“Terörle mücadelede hükümetimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik kuruluşları arasındaki çalışmaların tam bir uyum ve eşgüdüm içerisinde yürütüldüğü bir kez daha tespit edilmiştir” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, “Terörizmle mücadelenin, her zaman olduğu gibi demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde, ancak büyük bir kararlılıkla ve tüm ilgili kurumların ortak katkısı ve işbirliği ile sürdürüleceği, ülkeye yönelik tehdidin üstesinden gelineceği” vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İlaç eczacının elinden alınıyor

SONRAKİ HABER

En tatlı tedavi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...